Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Büyük İlgi Gördü

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi’nin 8’incisini düzenlediği Uluslararası Tarihi Kent Koşusu büyük ilgi gördü.

Dünyanın dört bir tarafından gelen atletlerin yanı sıra Bursa halkı da kendi kategorilerindeki yarışmada koşarak renkli görüntüler oluşturdu. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan Tarihi Kent Koşusu, sabah saat 09.00’da tarihi surlar bölgesinde bulunan Saltanat Kapı’dan başladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, önce 15 kilometrelik kent koşusunu başlattı, ardından 4 kilometrelik halk koşusu gerçekleştirildi.

Halk koşusuna Bursalılar yoğun katılım gösterdi. Her yaştan Bursalı, ailesiyle birlikte koşuya katılarak renkli görüntüler oluşturdu. Çocuklar ve yaşlılar yarışa erken veda ederken, mücadeleyi bırakmayan insanların çabası dikkat çekti. Koşunun başladığı sırada bir vatandaşın düşmesi endişelendirdi, ancak son anda ayağa kalkmayı başaran yarışçı, ezilmekten kurtuldu. Kent Koşusuna, yurt dışından da yoğun katılım oldu. Kadınlarda Etiyopya’dan Melaku Belac Bizinueh, Dibaba Merdasa Ararso, Wabi Goştabi Teftiye, Chala, Lelisa Debele, Kefyalew Deja, Burise, Kenya’dan Moses Too, Justine Kipchumba, Jascar Jemutai Kanda mücadele etti. Erkeklerde ise Kenya’dan Jascar Hayile Tola, Etiyopya’dan Chulta Tafa Waka, Zinash Hayiule Tomla, Seilomie Getnet Kassa yarıştı.DÜNDAR: TARİHİ MEKANLARDA YAPILAN TEK KOŞUYarışları başlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 15 kilometrelik yarı maraton ve 4 kilometrelik halk koşusu gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Bu sene 3 bin 200 atlet katılıyor. Her sene yarışa katılım artıyor. Bizim amacımız, Bursa’nın bir çekim merkezi haline gelmesi. Değişik kesimlerin ilgisini buraya çekmek. Yarış, Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun yarış takviminde yer alıyor. Tarihi mekanlar içerisinde yapılan tek yarış diyebiliriz. Bu yönü ile de Bursa’nın tanıtımına önemli bir katkı sağlamış oluyor."AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ederek, fethin her sene coşkuyla kutlandığını dile getirdi. Yarışa katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise tarihin yaşatıldığı, köprülerin sporla kurulduğu bir gün yaşandığını belirterek, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.