Mısır Spor Bakanı Farouk, TFF'yi Ziyaret Etti

Mısır Arap Cumhuriyeti Spor Bakanı El-Amiri Farouk, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ziyaret ederek, 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten ile görüştü.

TFF'nin İstinye'deki binasında gerçekleşen ziyarette Bakan Farouk'a, Beşeri Gelişmeden Sorumlu Bakan Müsteşarı Dr. Muhammed Refet, Spor Yatırımları Merkezi Başkanı Dr. Mustafa Azzam, Bakan Sekreteri Muhammed Abdelselam Allam eşlik ederken; TFF Yönetim Kurulu Üyesi Selim Koray, Gençlik ve Spor Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanı Salih Arıkan, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Selim Ertanhan da hazır bulundu. Spor Bakanı Farouk'u TFF'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Özerten, "Mısır'ın da bir futbol geçmişi var, yeni sayılmaz. Türkiye'de Mısırlı birçok futbolcu takımlarımızın kadrosunda yer aldı. Ayman, El Saka, Ahmed Hassan gibi. Halen Türkiye'de oynayan 2 mısırlı futbolcu da var. Dayanışma ve işbirliğimizin artmasını temenni ediyorum" dedi.

Mısır Arap Cumhuriyeti Spor Bakanı El-Amiri Farouk ise, ülkesinde yaşanan stat olaylarının geride kaldığını ve maçların eski günlerine döndüğünü belirterek, "3 ay gibi kısa bir sürede tüm spor branşlarında organizasyonu ve şekillenmeyi tamamladık. Türkiye'nin futbol tecrübelerini dinlemek ve ülkemizde uygulayabileceğimiz örnekleri tespit etmek üzere buradayız. Umarız bu işbirliği, iki ülke kulüplerimizin ortaklaşa düzenleyeceği bir turnuva ile pekişir. Milli Takımlarımızın özel maçlarda bir araya gelmesini istiyoruz. Ayrıca 2020 olimpiyat adaylığı için kesinlikle çok güçlü bir şekilde Türkiye'yi destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından Özerten ve Bakan Farouk karşılıklı plaket takdiminde bulundu .

Kaynak: İHA