Terim: Gururluyuz

Real Madrid karşısında 3-2 kazanmasına rağmen turnuvaya veda eden Galatasaray'ın çalıştırıcısı Fatih Terim, takımıyla gurur duyduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından Ntvspor'a konuşan Terim, 'Muhteşem bir seyirci, muhteşem bir atmosfer. Hakikaten burada keyifle oynayınca, onlar da keyif alınca mutlu oluyoruz. Mourinho ve Real'e teşekkür ederim. Soyunma odamıza geldi ve oyuncularımızı tebrik ediyor. Dünyanın en iyi takımlarından birini yendikleri için oyuncularımı kutluyorum. Belki turu getirmedik; ama dünyanın saygısını getirdik diye düşünüyorum. Ben geldiğim zaman şunu ifade etmiştim: Tüm Galatasaraylıların gurur duyacağı bir takım - yense de yenilse de. Bugün bunun gerçek olduğunu görüyorum. Bugün tüm Galatasaraylıların elini göğsüne koyarak gurur duyacağı, 'İşte Galatasaray!' diyecekleri bir takım var sahada. Verdiğimiz sözü yerine getirmek adına çok hoşuma gitti, çok mutlu oldum. ' dedi.

İkinci yarıdaki performansın önemini vurgulayan deneyimli teknik adam, 'Devre arasını iyi kullanmaya çalışan teknik direktörlerden biriyim ben. Bugün de öyle oldu. Bir değişiklik yaptık oyunda. Amrabat'ı oyuna aldık. Sistemde de değişkliklik oldu, felsefede de oldu; daha biraz önde, daha biraz baskın... Biz turu kaybedebiliriz ama maçı kaybetmeyiz, bunu söylemiş olduk. ' şeklinde konuştu.

Turu geçmeye de yaklaştıklarını belirten Terim, '3-1'den sonra tur düşünüyorsun. O ana kadar düşüncemiz bu değildi. Ama oradan sonrası tur. Hele bir de Drogba'nın pozisyonunu gol zannettik. Tur gelebilirdi. ' ifadelerini kullandı.

Doğru yolda ilerlediklerini ifade eden Terim, 'Ben hep Türk futbolunda şunu savundum: İyi bir eğitim, iyi bir taktik anlayışı, iyi bir organizasyon ile Türk gencinin yapamayacağı şey yoktur. Bu kadar basit gol yemeyeceksin. Bu kadar basit golleri atamamazlık yapmayacaksın. Aslında hesap çok karışık değil: bizim doğru yerlerde, doğru zamanlarda, doğru işler yapmamız lazım. ' diyerek sözlerine son verdi.