Geldikleri İzmit'te De İsmetpaşa Stadı'nın Soyunma Odalarında Uyuyarak Maç Saatini Beklediler

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta ekonomik sıkıntıyla mücadele eden Mardinspor'un, Kocaeli deplasmanına gidişi ve konaklaması eziyete dönüştü.

Ekonomik sıkıntı yüzünden deplasmana gidecek para bulamayan ve borç para ile otobüse yakıt alınarak Kocaeli'ye yola çıkan Mardinspor ekibi, Kocaeli'de de İsmetpaşa Stadı'nın soyunma odasında konaklayarak maç saatini bekledi.

Mardin'e dönen ekibin başındaki Mardinspor Teknik Direktörü Murat Aslanyavrusu AA muhabirine, Kocaeli'de konaklamak için söz verildiğini ancak sözün tutulmadığını söyledi.

Futbolcularla görüştüğünü ve futbolcularının ne olursa olsun maça çıkma kararı aldıklarını belirten Arslanyavrusu, cumartesi günü otobüsle yola çıktıklarını ifade etti.

Yakıtı borç ile temin ettiklerini anlatan Arslanyavrusu şunları söyledi:

''Ankara'ya 50 kilometre kala otobüs arızalandı, 1,5-2 saat yolda mahsur kaldık. Bir firmaya ait otobüs Kocaeli'ye kadar götürdü. Kocaeli'de gidecek yerimiz olmadığı ve stat otogardan çok uzak olduğu için otobüs şoföründen rica ettik, stat yakınında indirmesini istedik. Otobanda indirdi ve otobandan stada kadar elimizde malzemelerle gitmek zorunda kaldık. Yaklaşık 5 kilometrelik yolu yürüyerek gitmek zorunda kaldık. İsmetpaşa Stadı yetkilileri sağ olsun kapıları açtılar, soyunma odasında çocuklar yorgun argın koltuk üzerinde soyunma odasında koridorlarda maç saatini beklemeye başladık. Yaklaşık 7-8 saat bekledik. Kocaelispor Kulübü başkanına çok teşekkür ediyorum. Bize sahip çıktı, yemek verdiler, belediye de araç verdi Bolu'ya kadar. Bolu'da otobüsümüzle buluştuk. Kocaeli ile 25-30 yıllık dostluğumuz var. Kocaeli seyircisi bizi ayakta alkışladı. Çok duygulandık.''

Oyuncularıyla gurur duyduğunu vurgulayan Arslanyavrusu, ''Puanları yok ama şerefleriyle haysiyetleriyle Mardin'i iyi şekilde temsil ederek ellerinden gelenin en iyisini yaparak mücadele ediyorlar. 10 gol de yeseler fark etmez. Aslanlar gibi sahaya çıkıp mücadele ediyorlarsa alınlarından tek tek öpüyorum. Bu takımın neden bu hale geldiği irdelenseydi keşke. Maalesef yapacak bir şey yok. Büyüklerimize sesleniyoruz artık yeter diyoruz'' şeklinde konuştu.

-''Maçta yorgunluktan çöktük''-

Takım Kaptanı Davut Kaya da çok zor şartlarda Kocaeli'ye gittiklerini ve maç saatine kadar İsmetpaşa Stadı'nın soyunma odalarında uyuduklarını söyledi.

Sandalye üzerinde montlarını yere sererek yattıklarını anlatan Kaya, ''Yorgunluğumuzu atamadık kendimize gelemedik. Maç saatine kadar kendine gelemeyen maça çıkamayacak duruma gelen arkadaşlarımız oldu. Hastalanan oldu. Kadro sayımız 15 idi. Kenetlendik sahaya çıktık. İkinci yarı yorgunluktan çöktük, 4-0 yenildik. Kocaeli'deki yetkililere teşekkür ediyoruz ellerinden geleni yaptılar'' dedi.

-Kocaelispor Asbaşkanı Yılmaz: ''İçim acıdı''-

Öte yandan Kocaelispor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Abdülkadir Yılmaz, Mardinspor'un durumunun kendilerini de üzdüğünü ifade ederek, Kocaelispor'un da kendi futbolcularına 4 aydır ödeme yapamadığını söyledi.

Ligde onur ve gurur mücadelesi verdiklerini anlatan Yılmaz, Mardinspor'un otobüs için yakıt parasını Son anda bularak maça geldiğini öğrendiklerini kaydetti.

Kente gelen Mardinspor yetkililerinin kendileriyle irtibata geçmediğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

''Kocaeli'ye gelmişler, Bildiğimiz kadarıyla ekmek arası bir şeyler yemişler. Zor şartlarda maça çıktılar. Bu durumdan haberimiz olsaydı, en azından bu halimizde bile onların bir otelde konaklatırdık. Maalesef böyle bir üzücü olay yaşandı. Bu olayı duyduğumda canım acıdı. Dün haberim olsaydı, kendi imkanlarımla bir otelde konaklamalarını sağlardım. Sabaha karşı gelmişler. Onları maç Sonrasında yemeğe davet ettik, iki takım bir arada yemek yedik.''

Muhabir: İbrahim Sincar-Kadir Yıldız/Şengül Oymak/Necdet Doğruyol

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Kaynak: AA