Samsun, Judo Grand Prix Dünya Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Bu yıl Samsun'da yapılacak olan Uluslararası Judo Federasyonu’nun (IJF) en prestijli organizasyonlarından olan Judo Grand Prix Dünya Şampiyonası için tüm hazırlıklar sürüyor.

Şampiyonanın tanıtımı için Samsun’a gelen Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ve Organizasyon Direktörü Bünyamin Er, Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ile birlikte tanıtım toplantısı düzenledi.

Büyük Samsun Oteli’nde düzenlenen toplantıda konuşan Fatih Uysal, şampiyonaya 40’ı aşkın ülkeden yaklaşık 350 üst düzey sporcunun katılacağını belirtti.

Organizasyonun 30-31 Mart tarihleri arasında 7500 kişilik yapımı yüzde 99 tamamlanan Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yapılacağını kaydeden Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Uysal, ilerleyen yıllarda daha büyük organizasyonların yapılması için şampiyonanın Samsun ve Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

Samsun’un spor şehri olduğunu bu organizasyonun da bunu perçinlediğini vurgulayan Uysal, “Beklediğimiz sayıda sporcunun katılımı olması halinde Samsun bu alanda bir marka haline gelmiş olacak. Şampiyonanın yapılacağı salon gerçekten çok mükemmel. Bu vesileyle tüm Samsunluları biz etkinliğin yapılacağı tarihte salonu doldurmalarını ve müsabakaları seyretmelerini istiyoruz. Şuanda önceden hayal bile edemediğimiz organizasyonlar Türkiye’ye gelmesine rağmen istenilen seviyede ilgi görmüyor. Ümit ediyoruz ki Samsun tesisleşme anlamında spor şehri olduğu kadar seyirci sayısıyla da sporcu şehri olduğunu gösterir. Bu anlamda büyükşehir belediyesi yetkilileri şehrin belirli yerlerinden servisler kaldırarak spor severleri salona getirebileceğini bildirdi.” diye konuştu.