Judo Grand Prix Şampiyonası Samsun’da Başlıyor

Samsun’da 30-31 Mart tarihlerinde yaklaşık 40 ülkenin katılımı ile yapılacak olan Judo Grand Prix Dünya Şampiyonası’nın tanımını yapıldı.

Büyük Samsun Oteli’nde yapılan toplantıya Samsun Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, Judo Federasyon Başkanı Fatih Uysal, Federasyon Başkan Vekili Ercan Selçuk, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Federasyon Uluslararası İlişkiler Direktörü Bünyamin Er, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Davut Aslanpay ve basın mensupları katıldı.

Tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, şampiyona ile ilgili bilgiler vererek, “Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın ülkemize kazandırdığı Judo Grand Prix Şampiyonası Türkiye’de 4 yıl boyunca yapılacak ve ilk ayağı 30-31 Mart tarihlerinde Samsun’da gerçekleştireceğiz. Bu şampiyona yeni yapılan ve tamamlanmak üzere olan adını Yaşar Doğu Spor Salonu koyduğumuz Tekkeköy ilçesindeki 7 bin 500 kişilik spor salonunda yapılacak. Bu şampiyonanın gerçekleşmesinde başta Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Judo Federasyonu Başkanlığı’na teşekkür ediyoruz. Şampiyonanın sıkıntısız bir şekilde atlatılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yapılacak olan şampiyonanın Samsun’un tanıtımına büyük bir ivme kazandıracağını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, “30-31 Mart tarihleri arasında yapılacak olan ve 40 ülkeden sporcuların katılacağı bu şampiyona inanıyorum ki şehrimizin tanıtımına, şehrimizin sahip olduğu güzelliklere çok önemli bir ivme kazandıracak. 19 Mayıs şehri Samsun’da diğer turizm ve kültürel alandaki başarısına bir yenisini daha ekleyecektir. Bu şampiyonanın Samsun’a gelmesi için büyük katkı sağlayanlara teşekkür ederiz” diye konuştu.

FATİH UYSAL: “BU YARIŞLAR OLİMPİYATA GİDEN ÖNEMLİ BİR YOLLARDAN BİR TANESİ” Samsun’da yapılacak olan Judo Grand Prix Şampiyonası'na vatandaşların ilgi göstermesini isteyen Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, “Bu tür yarışları almak çok zordur. Bu yarışlar olimpiyata giden önemli bir yollardan bir tanesidir. Bu yarışın alınmasında büyük emekleri olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a teşekkür ederiz. Olimpiyata gitmek her sporcunun hayalidir. Bu yarışlar 2013-2016 yılları arasında Mart ayı sonunda üst üste 4 kez Samsun’da yapılacak. Amacımız spor şehri olarak bilinen Samsun’un ekonomisine, tanınmasına katkımız olması açısından bu yarışı önemsiyoruz. Biz ne kadar önem gösterirsek gösterelim, eğer şehir sahip çıkmazsa bu mücadelemiz yeterli kalmıyor. Bu yarışlara ilk senelerde ortalama 30 ila 60 arasında ülke katılır. Son 2 senede ise olimpiyat puan müsabakası olduğu için yaklaşık olarak 80 ile 120 ülke katılır. Bu yarışlar Samsun için çok önemli olacak. Samsun son zamanlarda yapılan tesislerle spor anlamında alt yapıya kavuşmuş oldu. Yapılan tesislerin Samsun’un ekonomisine ve sportif bir şehir olmasına çok katkısı olacaktır. Bu yarışlara bizim bu yılki beklentimiz 30 ile 50 ülkenin katılmasıdır. Özellikle otel anlamında Samsun ilk seneyi karşılıyor. Tekkeköy ilçesine yapılan spor salonu da inşallah şampiyonaya yetişecektir. Salon her türlü uluslararası spor yapılabilecek salon haline gelmiştir. Samsun tesisler anlamında spor şehri olduğu kadar, seyir kültürü anlamında da spor şehri olduğunu gösterir ve salonu gösterir. Samsun Büyükşehir Belediyesi bu anlamda gereken desteğini vereceğini söyledi.

Şehir merkezlerinden spor salonuna ringler yaparak seyircileri getireceğini söyledi” şeklinde konuştu.

HAKAN KUBALI: “SAMSUN SPOR ALT YAPISI ANLAMINDA BÜYÜK BİR AŞAMA KAZANMAKTA” “Samsun Atatürk’ün şehri, Samsun Karadeniz’in incisi, Samsun bölgenin birincisi” diyerek sözlerine başlayan Samsun Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı ise, “Biz Samsun Valiliği olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile işbirliği içersinde 45 adet alt yapı tesisimizin ihalesi yapılmış durumda inşaatları devam ediyor. Samsun spor alt yapısı anlamında büyük bir aşama kazanmakta. Aynı şekilde Gençlik Hizmetleri ve Spor alanında, organizasyon alanında da Samsun 2013 yılında büyük bir aşama kaydedecek. Bu organizasyon uluslar arası bir organizasyondur. Samsun artık Rotterdam’la, Düsseldorf’la ve Pekin ile rekabet ediyor. Bu uluslararası Grand Prix Judo müsabakasının Samsun’da yapıldığının bilincinde olan bir vatandaş kitlesidir. Bu organizasyona destek verip katılacaklardır. Önümüzdeki bu 1 ay içersinde de bu heyecanı yaşayacağız. Sokaklarımızı ve caddelerimizi bu organizasyonun duyurusu ile süsleyeceğiz. Judo son derece barıştır ve güzel bir spordur. Bu organizasyon aynı zamanda Samsun’da kurumlar arası koordinasyonunda en üst noktada olduğunun göstergesi olacaktır. Tam bir işbirliği içersindeyiz. Sadece kurumlar arası değil, halkımızla da devlet - halk kucaklaşmasını burada yaşacağız” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA