7. İnas Dünya Kayak Şampiyonası

Erzurum’da yarın başlayacak olan 7. INAS Dünya Kayak Şampiyonası öncesinde Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, INAS Başkanı Geoff Smedley, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar’ın katılımıyla basın toplantısı düzenlenerek şampiyonanın açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye'nin her türlü güzelliği bünyesinde barındırdığını, batıda denize girenlerin iki saat sonra Erzurum'da kayak yapma imkanı bulduğunu söyledi.

Türkiye'nin bugüne kadar önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptığını belirten Baykan, şöyle konuştu: “Türkiye sırasıyla uluslararası önemli ve güzel organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Sırada 17. Akdeniz Oyunları var. İçel'de düzenlenecek olan oyunlar için hummalı bir çalışma var. Yunanistan'ın 6 yıl önce alıp, oyunlara iki yıl kala ortada bıraktığı organizasyonu şimdi Türkiye yapacak. Üstelik kısa bir süre içerisinde, 500 milyon liralık bir yatırımla yapacak. Bu mucize İçel'de yaşanıyor. Erzurum'da aynı mucizeyi 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda yapmıştı.” Baykan, ülkemizde önemli gelişmelerin yaşandığını ve son yıllarda sporun iyi bir konuma geldiğini anımsattı.

Erzurum'un ev sahipliği yaptığı Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası'na katılımın fazla olmasına dikkati çeken Baykan, “Türkiye, Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası'na kalabalık bir takımla katılıyor. 34 ülkenin yarıştığı şampiyonada Türk sporcularımızın sayısının fazla olması çok güzel. Ülkemizin her alanda olduğu gibi sporda da önü açık" diye konuştu.

INAS Başkanı Geoff Smedley’de şampiyonada 9 ülkeden 98 sporcunun madalya için yarışacağını belirtti.

Basın toplantısının ardından Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonunda şampiyonanın açılış seremonisi yapıldı. Şampiyonaya katılan sporcular ülkelerinin bayraklarıyla geçiş yaparak katılımcıları selamladılar.

Program’da plaket töreninin ardından mehteran ekibinin gösterisi ve yerel sanatçıların konseriyle sona erdi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ile Uluslar arası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) tarafından ortaklaşa düzenlenen Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası 3-9 Mart tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleşecek .

Kaynak: İHA