Batman İl Müdürü Ekinci: Güreş Eski Günlerine Dönmelidir

Batman’ı 22-24 Mart 2013 tarihleri arasında Artvin ilinde yapılan 13 ve 14 yaş serbest ve grekoromen güreş müsabakalarında temsil eden güreşçiler 6 madalya ile döndü.

4 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük alan güreşçiler aynı zamanda 2 adet beşinciliğe de imza attı. Müsabakaya 14 sporcu ile katılan güreş takımı, finallere daha iyi hazırlanacaklarını belirtti.

Grekoromen 32 kiloda Numan Pekince ve 42 kiloda ise Veysel Eratilla birinci olurken, yine 32 kiloda Muhammed Acar ikinci ve 47 kiloda Ahmet Kurt ise 3. olmayı başardı. Serbestte ise 32 kiloda Doğan Kara ve 53 kiloda ise İrfan Tütük birinci olarak döndü. Artvin’de yapılan müsabakalar sonucunda kente dönen güreş takımı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci’yi makamında ziyaret etti. Güreş İl Temsilcisi Abdurahman Demirtaş, yaptığı açıklamada, "Başta bize her türlü konuda destek olan İl Müdürümüz Sayın Aydın Ekinci’ye, TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın’a, Petrolspor Antrenörü İbrahim Halil Kay’a, Gençlikspor antrenörü M. Latif Şimşek’e ve emeği geçenlere minnettarız. Bize destek oldukları sürece başarılarımızı da sürecektir. Batman’ın adını güreşte de eski günlerine geri döndüreceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.

Güreşin bir ata sporu olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, Batman’ın güreşte eski günlerine dönmesi gerektiğinin altını çizdi. Kurum olarak alt yapıya önem verdiklerini belirten Ekinci, yeni neslin, eski günlerin başarısını yakalama sinyalini verdiğini söyledi.

Ekinci, şunları söyledi:"Batmanımızın güzide kulübü olan Petrolspor takımının güreş merkezi açması ile ilimizin gelişiminde büyük emekleri olmuştur. Dünya çapında Petrolspor kulübü örneğin kentimizin yetiştirdiği Ali Rıza Alan, Kanada’da yapılan 1970 Dünya Serbest Güreş Şampiyonası’nda 52 kiloda dünya şampiyonu olmuştur. Mehmet Emin Şimşek birçok başarıya imza atarak, Batman’ı Türk ve dünya güreş arenasında başarı ile temsil etmiştir. M. Emin Şimşek, 1971-1972 yılında Türkiye Deplasmanlı Güreş Ligi'nde Türkiye tuş kralı seçilmesinden sonra aynı yıl milli takıma seçilmiştir. Aynı yıl Akdeniz Oyunları Şampiyonu, Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası'nda birinciliği kazandı. 1976 yılında Türkiye şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı. Defalarca milli mayoyu giydi. 1976 yılında ilimizin sporcusu seçildi. Şampiyonumuz güreş sporunu 16 yıl aralıksız sürdürdü. Bu süre içerisinde 30 madalya, Kupa ve Uluslararası Diplomalar aldı. Bunda Petrolspor gibi köklü bir kulübümüzün katkıları çoktur. Hedefimiz Batman’ı tekrar eski başarılarına döndürmektir."Ekinci, ata sporunu önemsediklerini ve eski günleri yakalamak adına çalıştıklarını da sözlerine ekledi.