Spor Tırı Gaziantep’te

‘Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun’ Projesi tırı Gaziantep’te gençlerle buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından yürütülen ‘Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun’ projesi kapsamında 42 ili gezecek iki tırdan biri Gaziantep’e geldi. Demokrasi Meydanında kurulan spor etkinliğinin açılışında konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Bestami Alkan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu bu etkinliğe hepiniz hoş geldiniz. Burada ünlü sporcularımız, ünlü hocalarımız var, büyük teknik direktörlerimiz var. Onları birazdan tanıyacaksınız. İnşallah sizlerin arasında da ilerde böyle milli futbolcular, sporcular, teknik direktörler çıkar diye ümit ediyorum. Bu etkinliğin hayırlı olmasını diliyorum. Sloganımız, ‘Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun’ Katılımlarınızdan dolayı hepinize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan ise, “‘Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun’ temalı bu tır, 7 Mart 2013 tarihinde Ankara’dan Bakanımızın uğurlamasıyla Anadolu’ya çıkmış durumda. Bu proje kapsamında ilk önce doğu tırında İçel, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve şuanda Gaziantep’te konuşlandırılıdı. Yarın itibari ile Şanlıurfa’ya uğurlayacağız. Bu projenin anlamı gençlerimize spor yaptırmayı özendirmek ve spor kültüründe farkındalık oluşturmak adına Bakanlığımız oluşturduğu bir projedir. İlimizde yılda yaklaşık 3 bin organizasyon yapılıyor ama, bu temadan da anlaşıldığı gibi, ‘Gelin Spor Yapalım’ bir davet, ‘Tek Galibi Dostluk Olsun’ teması ie fair play içerisinde bizim için çok farklı bir anlam taşıyor. Ben herkese katılımlarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, yüzlerce öğrenci dostluk içerisinde basketbol ve futbol oynadı.

Etkinliğe, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Gaziantep İl Müdürü Abdulkadir Gözegir ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA