Yelkenliler Mudanya’da Yarıştı

Bursa Yelken Kulübü iş birliğiyle düzenlenen Eker-BYK trofesi Mudanya’da Arnavutköy Limanı’nından verilen startla başladı.

12 tekne ve 100 yelkenci ile start alan yelken yarışlarına Eker Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eker ve Bursa Yelken Kulübü Başkanı Sürel Solakozlu da katıldı.

Solakozlu, geçen sene il programında olan yarışların bu sene Türkiye Yelken Federasyonu’nun açık yarış statü programına alındığını ifade etti.

Bu olayın Bursa yelkenciliği için bir milad olduğunu belirten Solakozlu, "İlk kez ulusal çapta bir yarış haline geldik. Bu vesile ile yelken sporuna destek verenlere teşekkür ediyoruz. Mudanya'da bu sporu gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz" diye konuştu.

Yelken yarışmasına hem yarışçı, hem de sponsor olarak katıldıklarını belirten Eker ise, güzel bir yarış temenni etti. Trofenin ilk yarışı olan Bursa Yelkenli Yat Yarışlarına "Yayık Ayran" takımı ile katılacaklarını söyleyen Eker, emeği geçenlere teşekkür etti.

3 ayrı sınıfta 12 yelkenli teknenin mücadele ettiği yarışlara 100 yelken sporcusu katılırken, yarış sonunda sporcular ödül töreni ile mangal partisi düzenleyerek yarışı kutladı .

Kaynak: İHA