Suha Sidal: Savcılık El Koyarsa Dava Açılabilir

Bursaspor Teknik Menajeri Süha Sidal, Fenerbahçe maçının devre arasında yaşanan olayların skora etki ettiğini söyledi.

Sidal, “Savcılık skora etki edildiği ve sahaya yansıyan bir şey olduğu için bu olaya el koyabilir ve dava açılabilir.” dedi.

Sidal, Bursaspor TV’de yer alan konuşmasında, Fenerbahçe maçının devre arasında yaşanan olayları anlattı. Sidal, “Aziz Yıldırım ile beraber 10-15 kişilik bir grup soyunma odası koridorlarına doğru ana kapıdan giriş yaptı. O koridor akreditasyonu olmayan kişilerin girmemesi gereken bir alan." diyerek şunları dile getirdi:"Bu gidiş kendisini koridordan giriş anında hakemle karşı karşıya getirdi. Aziz Yıldırım'ın söylendiğini duyunca hemen çıkış yaptım. En son cümlelerinde, 'Ben federasyon mederasyon tanımam. Cezanızı ben veririm. Hakemliğinizi bitiririm' diyordu. Polis elindeki kamerayla çekiyordu. Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamalarını okumadım. Okumama da gerek yok. Hakem son cümleyi farklı yorumlamış. Farklı bir şeyler yazmış. Federasyon ile ilgili yazı var ama yumuşak yazılmış. Biz net olarak duyduk. Hakem duymadığından rapora yazmamış. Son cümleleri anlamamış, anladığı kadarıyla yazmış.”“CEZA KURULUNA SEVK ETMİŞLER”Tedbirsiz olarak ceza kuruluna sevk edildiklerini ifade eden Sidal, “Bizi ceza kuruluna sevk etmişler. Kaç gündür televizyonlardayız, hata yapmamaya çalışıyoruz. Orada teknik menajer olarak bulunmamamız gereken bir yerde bulunmuşuz. O hata bilinmeden yapılan bir hata. Hocamızı ve beni tedbirsiz olarak ceza kuruluna sevk ettiler. Savunmalarımızı göndereceğiz. Federasyon da gereken cezayı verecek.” dedi.

Bursaspor camiasının arkasında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Sidal, “Sonuçta Aziz Yıldırım ile çarpışıyorsunuz kolay bir şey değil. Biz orada kral çıplak lafını ettik. Kralın çıplak olduğunu söyledik ama şimdi herkes arkamızda. O kadar rahatım ki Türk futboluna hizmet ettiğime de inanıyorum. A'dan Z'ye doğru laflar. Herkesin güvenine zarar vermeyeceğim. Dediklerimin arkasındayım.” dedi.

"YAN HAKEM ‘POZİSYON OFSAYT' DEDİ"

Meireles’in attığı ikinci golün ofsayt olduğunu vurgulayan Sidal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fenerbahçe golü attı. Yan hakem durdu kaldı. Orta hakemi çağırdı ve 'Golü Sow mu attı, Meireles mi attı? diye sordu. Hocada 'Meireles attı' dedi.

Bunun üzerine yan hakemde, 'Hocam eğer Meireles attıysa pozisyon ofsayt hocam' dedi.

Tolga hoca da 'Geç kaldık. Golü nasıl verelim. Dönemeyiz artık geç orta sahaya' diyor. Yan hakem Muhittin Gürses'e teşekkür ediyorum. Aslan gibi yan hakemlik örneği gösterdi. Tolga hocamızı hatadan döndürmeye çalıştı. Yan hakemi dinleseydi, bunları konuşmayacaktık.”

“HAKEM HATALARI SKORU BELİRLEDİ”

Hakem Tolga Özkalfa'nın yaşadığı olayın kolay olmadığına dikkat çeken Sidal, “Orada Aziz Yıldırım gibi Türkiye'nin güzide kulübünün maalesef başkanı gelip, saydırmış. Tolga hocanın psikolojisini bozmuş. Orada Collina olsa, Marcus Merk olsa yine etkilenir. Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birinin başkanı orada seni tehdit ediyor. Hakem ikinci yarı maça başladı.

Ben devre arasında takımı içeri soktuktan sonra, başkanımıza yaşanan olayları telefonla bildirdim. Bu mesajları bazı yayın kuruluşlarına da bildirdim. Maçın ikinci yarısında farklı olaylar olacak dedim. Maç başladı.

Dakika 47'de iki tane hatalı karar verildi.

Tolga hocanın psikolojisi bozuk. Tolga hocaya suç bulmuyorum. Hakemin hatalı kararları skoru etkiledi.” diye konuştu.

“BUNDAN SONRA HODRİ MEYDAN”“Savcılık skora etki edildiği ve sahaya yansıyan bir şey olduğu için bu olaya el koyabilir ve dava açılabilir.” diyen Sidal, şunları kaydetti: “Bundan sonra hodri meydan, burada sahaya ve sonuca yansıyan bir şey var. Polis kayıtları da var. Polis sana bana vermez. Devlet isterse verir. Skora müdahale var. Biz Bursaspor'a layık şekilde desteklemeye devam edeceğiz. İnşallah hep beraber dik duruşumuzu sürdüreceğiz ve istediğimiz sonuçları alacağız.”