Özbek Takımlar, Asya Şampiyonlar Ligi’ne İyi Başladı

Asya Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Özbekistan’ın Pahtakor ve Bunyodkor takımı oynadıkları ilk iki grup maçından puanla ayrıldı.

Asya Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu’nda yer alan Pahtakor, gruptaki ilk maçının ardından dün deplasmanda Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) El Şebap takımıyla oynadığı maçtan da galibiyetle ayrıldı. Pahtakor rakibi El Şenbab’ı 1-0 yendi. Pahtakor, bundan önce Taşkent’te ağırladığı Suudi Arabistan’ın El İttifak takımını da 1-0 yenmişti. Pahtakor ilk iki maçta elde etiği 6 puanla grup liderliğini sürdürdü.
Şampiyonada G Grubu’nda yer alan Özbekistan’ın ikinci temsilcisi Bunyodkor ise ilk iki karşılaşmadan bir galibiyet ve bir beraberlikle ayrıldı. İlk maçında deplasmanda Japonya’nın Sanfrecce Hiroşima takımını 2-0 yenen Bunyodkor, bugün Taşkent’te oynanan grup ikinci maçında ise Güney Kore’nin Pohang Steelers takımıyla 2-2 beraber akladı. Bu skorla 4 puanda kalan Bunyodkor averajla liderliğini devam ettirdi.
Bunyodkor bir sonraki maçta 2 Nisan’da Taşkent’te Çin’in Beijing Guoan takımını ağırlarken Pahtakor ise Katar’ın Lehwiya takımına konuk olacak.