Tırmanma Şampiyonası'nın Spil Parkuru Manisa'da Gerçekleşti

Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 1. etabı olan Spil Parkuru Manisa Spil Dağı'nda yapıldı.

Yarışmada 4 ilden toplamda 14 araç yarıştı. 1600cc'den 2000cc'ye kadar olan araçlar Spil Milli Park girişinden yaklaşık 5 kilometre ilerde olan Atlanı'na kadar yarıştı. Sabahın erken saatlerinde antrenmanlarını tamamlayan araçlar öğleden sonra yarışa başladı.

Yarışmaya ayrıca Türkiye’nin en önemli ralli pilotlarından Volkan Işık da kendisine özel aracıyla katıldı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Üst Düzey Yöneticisi Hüseyin Teloğlu, tırmanma yarışının 25 yıl aradan sonra ilk defa düzenlendiğini dile getirerek, “25 yıl aradan sonra Türkiye’de yine tırmanma yarışı Batı Anadolu Motorsporları Kulübü tarafından düzenlenmeye başlandı. Manisa Spil Dağı’nda düzenlememizdeki amaç, dağ yolunun uygun olması ve pilotların sevdiği bir parkur olmasından kaynaklanıyor" dedi

Yarışın ikinci etabının Sakarya'da gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyen Teloğlu, "Tarihi şu an için belli değil ama önümüzdeki aylarda kesinleşecek. Etap etap düzenlenen yarışlar sonunda Türkiye Tırmanma Şampiyonu seçilecek” şeklinde konuştu.

Yarışmaya katılan Türkiye Ralli Şampiyonu pilot Volkan Işık ise, memleketi Manisa’da bu tür organizasyonların düzenlenmesinin Spil Dağı’nın tanıtımı açısından çok iyi olacağını dile getirdi. Yarıştaki otomobili kendi tasarladığını söyleyen Işık, “2 mühendis arkadaşımla bu otomobilden 85 tane tasarladık ve yurtdışına sattık. Amacımız otomobil sporunu herkese sevdirmek” diye konuştu.

25 METRELİK UÇURUMDAN YUVARLANDI Yarışmaya İzmir'den katılan 23 kapı numaralı İsmail Deveciler ise yarışı tamamlamasının ardından dönüş yolunda aracı takla attı. Başlangıç çizgisine yaklaşık 1,5 kilometre kala direksiyon hakimiyetini kaybeden Deveciler 20 metrelik uçurumdan taklalar atarak yuvarlandı. Deveciler, 6 takla attıktan sonra durabilen otomobilden burnu bile kanamadan kurtuldu.

Tırmanma yarışında ilk kategorisinin birincisi Peugeot 106 marka otomobili ile Ahmet Salih Kandemir olurken, 2. kategori birincisi Fiat Palio marka otomobili Orçun Nural, 3. kategori birincisi Peugeot 206 marka otomobili ile Tansel Karasu, 4. kategori birincisi Opel Corsa marka otomobili ile Murat Soyçopur ve 5. kategoride Renault Clio marka otomobili ile Erkan Yanıkoğlu oldu. Yarışmada ayrıca en iyi süre ve en iyi kulüpler birinciliğini ise Fiat Palio marka otomobili ile Orçun Nural kazandı. Yarışmada dereceye girenlerin kupalarını Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Üst Düzey Yöneticileri Hüseyin Teloğlu ile Selçuk Ergüvanlı verdi. Yarışmada kaza yapan İsmail Deveciler ise 2. kategoride 3. Sırada yerini aldı .

Kaynak: İHA