Üniversiteler Arası Kayak Yarışmaları Sona Erdi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Çankırı Valiliği ile ortaklaşa organize edilen Türkiye Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası ve Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası, sona erdi.

Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde gerçekleşen yarışmalara Türkiye'den 8, Balkan ülkelerinden 3 üniversitesin sporcuları katılırken, klasik, sprint ve bayrak kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Üç gün süren yarışların ardından dereceye giren sporculara madalya ve kupaları düzenlenen törenle verildi.

Turnuvaya katılan üniversiteler ise Ağrı İbrahim Çeçen, Atatürk, Cumhuriyet, Gazi, İstanbul, Kastamonu, Niğde, Ortadoğu Teknik üniversiteleri oldu.Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, turnuvanın başarı bir şekilde sonuçlanmasından memnun olduğunu belirterek, ''Uluslar Arası Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası ile Türkiye Üniversiteler Arası Koşu Şampiyonasını bitirmiş olduk. Üç ülke, sekiz üniversite şampiyonamıza katıldı.

İnşallah önümüzdeki yıl daha güzel katılımlarla bu şampiyonayı gerçekleştirmek istiyoruz.'' diye konuştu.

Türkiye Kayak Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. İmdat Yarım'da, Ilgaz'daki kayak pistlerinin uluslar arası yarışmalara ev sahipliği yapmasının önemli olduğunu ve önümüzdeki yıllarda yarışlara daha fazla katılım beklediklerini söyledi.

Yarışmada, Atatürk Üniversitesi Kayak Takımı sporcularının başarısı dikkat çekerken, bayanlar 5 kilometre Klasik'te, Romanya’dan Claudia Flangea'nun başarısı büyük alkış aldı. Büyük çekişmeye sahne olan bayrak yarışlarında ise, erkeklerde Atatürk Üniversitesi, bayanlarda Kastamonu Üniversitesi birinciliği kazandı.