Kasımpaşa’dan Hakeme Büyük Tepki

Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynadığı maçta son dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle mücadeleyi 3-1 kaybetti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, zor bir maç olduğunu söyleyerek, “Mücadele ettik. Maça golle başladık. Son yarım saat zor geçti. Biraz daha geri çekilmeyip top tutsaydık belki sonuç iyi olurdu. Ama karşımızda gerçekten iyi top oynayan takım var. Sonuçta iyi mücadele ettik. Bu önemli bir şey. Değişiklikleri erken yaptık. Djalma sakatlandı Halil girdi. İkinci devre Gökhan çok geliyordu. Bu tarz maçlarda sonradan giren oyuncu için zor olur. Sonradan penaltıdan ikinci gol geldi. Sonra kalecimiz çıktı. Serbest vuruşu iyi kullanamadık. Sonra golü yedik” dedi.

Maçın hakemiyle alakalı olarak Şota, “Pozisyonlarda oyunculara dokunmayacağız o zaman. Geçen sene kupa oynadık 69. dakikada 9 sarı aldık. Bizim aldığımız penaltı, bunu gördü herkes. Ama bize verilen hafif bir penaltı oldu. İkinci golü resmen seyirci aldı. Hakemler bu baskı altında kalmamalı. Eğer büyük yerleri hedefliyorsan o baskıyı kaldıracaksın” yorumunu yaptı.

“SAHADA EDİLEN KÜFÜRLERİ DUYUNCA BUZ KESİLDİM”

Fenerbahçeli futbolcuların maç sırasında sürekli küfür ettiğini anlatan Şota, “Bizde burada top oynadık. Kariyerimiz boyunca biz de kazandık. Ama ben içerde dışarıda küfür eden oyuncu hiç görmedim. Sahada edilen küfürleri duyunca buz kesildim. Burası çok başarılı bir camia. Bunu sadece ben duyduysam gidip Türkçemi geliştireyim. Ben bize ana avrat küfür edilsin diye işe gelmiyorum” diye konuştu.

Maçın 4. hakemini de eleştiren Şota, “Bizim aldığımız penaltıda 4. hakeme ‘Neden sarı kart verilmedi dedim’ o da ‘Bilmiyorum’ dedi.

Bize verilen penaltıda sarı kart verildi.

Bunu anlamış değilim” ifadelerini kullandı.

Kasımpaşalı savunma oyuncusu Elyasa Süme, maça galip başladıklarını aktararak, “İlk yarıdaki maçta galip gelmiştik. 1-0 dan sonra baskı yedik. Bizde oyun içinde geri çekildik. Her zaman iyi oynayan takım galip gelecek diye bir şey yok. Hakeme bahane bulup Fenerbahçe’nin galibiyeti örtmeye çalışıyor deniliyor. Ama bence gördüğüm hakem baskıyı kaldıramadı. Webo orda kendisini attı. Hakem daha sakin kalabilirdi. Art niyet bulmuyorum. O zaman kadar iyi bir maç çıkardı. Fenerde iyiydi. Sonuçta mağlup olduk. Kaliteli bir takımız. Haftaya Trabzonspor maçı var. O maçtan 3 puan alarak üst sıraları zorlayacağız” açıklamasında bulundu.

Kasımpaşa’nın Alman oyuncusu Fabian Ernst, Fenerbahçe’nin hak ettiği bir galibiyet aldığını ifade ederek, “Rakip tarafından sürekli baskı yedik. Attığımız gol belki bizim için iyi olmadı. Hakem karar verdikten sonra ne olacağını bilmesi lazım” değerlendirmesini yaptı .

Kaynak: İHA