Yıldızlar Grekoromen Güreş Milli Takımı Hazırlık Kampı

Çorum'da başlayan Yıldızlar Grekoromen Güreş Milli Takımı hazırlık kampı çalışmalarında, 2016 ve 2020 olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek sporcuların belirleneceği bildirildi.

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesi kapsamında, Yıldızlar Grekoromen Güreş Milli Takımı Birinci Hazırlık Kampı Çorum'da başladı.

Anitta Otel'de 4 milli takım antrenörü gözetiminde çalışmalarını sürdüren 15-17 yaş grubundaki 30 sporcudan, 18 Aralık'a kadar sürecek kampta gelecek vadeden isimler belirlenecek.
Antrenör Cebrail Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan TOHM Projesi kapsamında gerçekleştirilen kamp çalışmasının oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Kampta 15-17 yaş grubundan 30 sporcunun yer aldığını ifade eden Karakaş, "Kamp çalışmasında gelecek vadeden sporcularımız belirlenerek, çekirdek kadromuza eklenecek. Burada başarılı olan sporcular, Bursa'da eğitime katılacak ve 2016 Rio ile 2020 Tokyo olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek" dedi.

- "İmkan verildiğinde her Türk çocuğu güreşte başarılı olur"
Türk güreş stiline uygun bir antrenman programının hazırlandığını, yeni stiller üzerinde de yoğunlaşılacağını vurgulayan Karakaş, şunları kaydetti:
"Büyüklerimizin kazandırdığı başarılar, yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak, geçmişin tecrübesini bugünün teknolojisiyle harmanlayıp yeni atılımlar yapmaya çalışıyoruz. Bu uygulama öğrencilerimizin de hoşuna gidiyor. Türk stiline ve kendi güreş geleneğimize uygun yeni çalışmalar üretiyoruz. Türk spor tarihine baktığınız zaman olimpiyatlarda en çok madalya güreş dalından geliyor. Genlerimizde, aile yapımızda güreş sporu yer alıyor. İmkan verildiği zaman her Türk çocuğu güreşte başarılı olur. Biz güreşe bu gözle bakıyoruz."
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesinin de önemine değinen Karakaş, "TOHM projesinde başarı sağlanırsa Türk sporu için milat olur. Güreş sporu için milat olur. Ata sporumuzun en az 20 yılını kurtarmış oluruz" diye konuştu.

Kaynak: AA