Schumacher'e ikinci operasyon yapıldı!

Michael Schumacher'in son durumu ile ilgili yeni bir basın toplantısı düzenlendi.

Kayak yaparken geçirdiği kaza sonucunda ciddi şekilde yaralanan Michael Schumacher'in son durumuyla ilgili Grenoble Hastanesi'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Schumacher'e dün gece ikinci bir operasyon yapışldığı ve durumunda düzelme görüldüğü ifade edildi. Doktorlara göre; gösterdiği iyileşmeye rağmen Schumacher'in durumu ciddiyetini koruyor. Schumacher tedavinin devam edebilmesi için hala komada tutuluyor.

Açıklamaların tamamı şu şekilde:

Dün gece ikinci operasyonu gerçekleştirdik. Bugün çekilen kafa filminde hafif bir iyileşme gözlemledik. Beynindeki baskı biraz da olsa azaldı. Şu anda durumunun kötüye gitmediğini söyleyebilirim. Schumacher’in durumunu diğer cerrahlarla da konuşuyoruz. Daha önce ikinci bir operasyona girmeyeceğimizi söylemiştik fakat dün gece ameliyatı gerçekleştirdik ve Schumacher’in beynindeki baskıyı azaltabildik. Görece iyi bir sonuç aldığımızı söyleyebilirim. Kanama azaldı. Düne göre durumu daha fazla kontrol altında.

Operasyon iki saat sürdü ve ailesinin izni alındı. Böylesine bir beyin travmasından sonra ikinci bir ameliyat yapmak zordu. Fakat beynindeki kanı boşaltmamız gerekiyordu. Filmler, beynindeki kanın doğru bir şekilde boşaldığını gösteriyor. Fakat beyinde daha fazla lezyon oluştuğunu da gözlemledik. Bu lezyonları sürekli olarak takip etmemiz gerekiyor. Durumunun daha iyi, ancak bu tehlikenin geçtiğini anlamına gelmiyor, ama biraz daha zaman kazandık. Önümüzdeki saatler sonucu görmek adına on derece önemli.

Tehlikenin geçtiğine dair bir şey söyleyemem. Durumu her an değişebilir. Bu iyi şekilde de olabilir kötü şekilde de. Kendisi hâlâ kritik eşikte. Bu durumda her şeyi beklemek lazım. Schumacher şu an komada tutuluyor, gerekli olduğu sürece de komada tutulacak.

Dün gece çektiğimiz filmler bizi gerçekten şaşırttı. Kaydettiği ilerleme çok büyük. Dün sabaha göre kanamanın büyük ölçüde azaldığını gördük ve bu sayede ameliyatı gerçekleştirebildik.

Şu an bir başka hastaneye transfer edilmesi tehlikeli olabilir. Diğer hastanelerden de destek alıyoruz. Kendisinin bu hastanede kalması şu an için önemli. Daha sonra ailesinin ve doktorların kararıyla başka bir hastaneye nakledilmesi gündeme gelebilir. Şu an beynindeki anomali durumunu değiştirmeye çalışıyoruz.