Boğazı Geçen 'Özel Yüzücü' Hedef Büyüttü

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları'nda İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçerek önemli bir başarıya imza atan down sendromlu milli yüzücü Caner Ekin, Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) tarafından gelecek yıl düzenlenecek şampiyonalarda altın madalya almak için sıkı şekilde çalışıyor.

İlk kez 2011 yılında katıldığı yarışlarda İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen ilk zihinsel engelli yüzücü olan Ekin, sonraki yıllarda da aynı başarısını tekrarlayarak alkış topladı.
Üç kez katıldığı Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları'nda kategorisinde 3 kez birincilik elde eden Ekin, 24. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları'nı da 1 saat 10 dakikada tamamlayarak dikkatleri üzerine topladı.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen yüzme milli takım gelişim kampına katılan Caner Ekin, 12 mental ve down sendromlu yüzücü ile beraber İçel Olimpik Yüzme Havuzu'nda dayanıklılık ve özel yüzme teknikleri konusunda dersler alıyor.
Ekin, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve yüzme hocası Cengiz Çetin yönetimindeki kamp programında, performansı ve isteğiyle göz dolduruyor.
Milli yüzücü Ekin, yüzmeyi çok sevdiğini ifade ederek, INAS tarafından önümüzdeki yıl düzenlenecek şampiyonalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalıştığını belirtti.

Türkiye'ye altın madalya kazandırmak istediğini bildiren Caner Ekin, bu başarıyı elde edip uluslararası alanda başarısını sürdürmeyi hedeflediğini ifade etti.

Bu arada, spordaki başarısının yanı sıra, hastalığına rağmen diğer sporcular ile uyum içinde çalışması ile de dikkati çeken Ekin, kampın gözdesi durumunda.

Kaynak: AA