''Nereye giderse gitsin''

Beşiktaş'ta yolların ayrılması gündemde olan iki oyuncudan Almeida göze girdi, Fernandes'in ise ipi çekildi.

Manuel Fernandes... Küçük maçların büyük adamı, kritik sınavların ve özellikle de Fenerbahçe derbilerinin kayıp yıldızı! Önceki gün Kadıköy 'de oynanan derbi, Hugo Almeida ve Manuel Fernandes için ayrı bir öneme sahipti. Çünkü sergileyecekleri futbol yönetim adına sözleşme uzatma girişiminde kanaat notu olarak ön plana çıkacaktı.

2 gol, 1 asistle oynayan ve ayrılığına sıcak bakılan Almeida, 10 üzerinden 10 alıp kafa karıştırırken, en çok parlaması ve sorumluluk alması beklenen Manuel Fernandes ise sınıfta kaldı.

'KARŞILIĞINI VERMELİ '
Derbi değerlendirmesi sonrası yöneticilerin hedefinde Fernandes vardı... Siyah-Beyazlı idareciler, “Fernandes madem bu karar para istiyor karşılığını vermeli. Almeida işini yaptı hiç olmazsa maç boyu didindi. Fernandes ise sürekli hakemle konuştu. Bir derbiyi de kazandırsın. Artık bu iş olmaz. 'Bedava gidecek ' diye tedirgin olmamıza gerek yok. Nereye giderse gitsin. Fenerbahçe eksikti ama bizde de bazı oyuncuların performansı bizi eksik bıraktı. Biz de 10 kişi sayılırdık” diye konuştu.

OLMADI BILIC
Beşiktaş 'ta yönetimin hedefinde Fernandes vardı ama Slaven Bilic 'e de eleştiriler geldi. Hırvat teknik adam sonuç için “Büyük 1 başarı” diyor ama yönetim öyle düşünmüyor.

Durum değerlendirmesi yapan yöneticiler Metin Albayrak, Erdal Torunoğulları, Yalçın Kaya Yılmaz, Ahmet Ürkmezgil, Hakan Özköse ve Umut Güner gibi isimler, “Hoca kararları bizi ilgilendirmez ama sahaya çıkardığı kadro ve değişiklikler yanlıştı. Veli 'nin yerine Necip değil Motta girmeli ve Atiba ortaya çekilmeliydi. Ayrıca niye Motta 'sız başlandı bunu da anlamadık. Mustafa 'nın yerine Eneramo alınsa hiç olmazsa son dakikalarda kontra ile gol bulabilirdik. 10 kişi kalan bir ekibe karşı bir türlü baskı kuramadık. Hele ikinci yarı Fenerbahçe sürekli bizim kalemizdeydi. Gereksiz yere geriye çekildik” diye tepkilerini dile getirdi.