İtalya'da şike şoku devam ediyor

İtalya'da dün başlatılan şike operasyonu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

İtalya'da aralarında eski futbolculardan Gennaro Ivan Gattuso ve Christian Broochi'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi şike operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Italia 1 kanalı şike operasyonu soruşturmasının Cremona Savcılığı tarafından sürdürüldüğünü sorgu hakimi Guido Salvini'nin direktifiyle operasyonun başlatıldığını aktardı.

Operasyonların Milano, Bologna, Rimini ve Messina kentlerinde yapılarak birer kişinin gözaltına alındığı evlerinde kapamlı arama yapıldığı ifade edildi. İtalyadaki gazeteler 2009-2012 yılları arasında İtalya 1'inci ligi Serie A'nın yanı sıra Serie B, Serie C ve Lega Pro liglerindeki 90 maçın incelendiği, bunlarla ilgili teknik takip yapıldığı Juventus, Inter ve Milan gibi kulüplerinin yaptığı maçların da inceleme altına alındığı ifade edildi.

Cremona Cumhuriyet Savcılığının başlattığı son operasyonun 2010 yılı Haziran ayında başlattığı eski golcü Giuseppe Signori, Cristiano Doni ve Stefano Mauri gibi oyuncuların çeşitli cezalar almasına neden olan "Last Bet" operasyonuyla bağlantılı olduğu ifade edildi.