Türkiye Beyzbol Şampiyonası Sona Erdi

Karaman’da 3 gündür devam eden Türkiye Beyzbol Şampiyonası, final müsabakalarının ardından düzenlenen kupa töreniyle sona erdi.


Kemal Kaynaş Stadyumu’nda gerçekleşen Türkiye Beyzbol Şampiyonası’nın final müsabakalarını Karaman Vali Vekili Mustafa Sarıkaya, Vali Yardımcıları Ferhat Burakgazi ve Sedat Yıldırım, Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, daire müdürleri ile federasyon yetkilileri ve sporcular birlikte izledi. 8 ilden yaklaşık 450 sporcunun katıldığı şampiyonada 10-12 yaş kategorisinde Eskişehir’den Ali Fuat Cebesoy Kulübü, 13-15 yaş kategorisinde yine Eskişehir’den Su Sporları Spor Kulübü ve 16 yaş grubunda ise Eskişehir’den Çamlıca Spor Kulüpleri birinciliği elde etti. Final müsabakasının ardından gerçekleştirilen kupa töreninde çeşitli kategorilerde dereceye giren takımlara şampiyonluk kupaları ile madalyaları Vali Vekili Mustafa Sarıkaya ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Vali Vekili Mustafa Sarıkaya ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada, Karaman 1 ay önce Türkiye Softbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştı. Bugün yine ilimizin ev sahipliğinde güzel bir şekilde tamamlanan Türkiye Beyzbol Şampiyonası'nın ödül törenini gerçekleştiriyoruz. Türkiye Beyzbol Şampiyonası'nın Karaman’da düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Federasyon Başkanı Şahin Kömürcü’ye ve federasyon yetkililerine, Türkiye’nin farklı illerinden gelerek şampiyonaya katılan sporcularımıza ve antrenörlerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde Türkiye Ragbi Federasyonu yetkililerinin katkılarıyla Karaman’da softbol antrenörlük kursu açılacaktır. Bunun akabinde ilimizde oluşturulacak olan lisanlı takımlarla Karaman’da softbol ve beyzbol branşlarına olan ilgi artacaktır" dedi.

Türkiye Beyzbol Şampiyonası ödül töreni Vali Vekili Mustafa Sarıkaya’ya Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü tarafından plaket takdim edilerek, beyzbol sopası ile beyzbol eldiveni hediye edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA