Gökdeniz Karadeniz'den çok konuşulacak sözler

İddia ediyoruz! Gökdeniz Karadeniz'in Derin Futbol'a yapacağı açıklamalar deprem etkisi yaratacak. Yıldız oyuncu sessizliğini Devrim Zengi'ye bozdu!

HERŞEY GÜZEL GİDİYOR
Yurtdışında futbol oynamak istiyordum. O dönemde Rubin'den çok iyi bir teklif takımım Trabzonspor'a, yurtdışına gitmek istediğim içinde ilk gelen teklifi kabul ettim. İyiki de kabul etmişim. Çok mutluyum hayatta doğru aldığım kararlardan bir tanesiydi. Her şey güzel gidiyo şimdilik. Bir sıkıntım yok. Tam 6 yıl oldu.

RUSYA'DAKİ FUTBOL TÜRKİYE'DEN FARKLI
Rusya'daki futbol ortamı Türkiye'dekine göre daha farklı. Daha sert mücüadeleci. Türkiye'de daha teknik ve süratli futbol oynanıyor. Ama Türkiye liginden daha zor bir lig. Çok sert takımlar var en az 8 9 tane takım birbirini yenebilecek güçte şu anda takım kaptanıyım bu da benim için gurur verici bir şey. Rusya gibi bir ülkede kaptanlık yapmak benim için önemli bir şeydi. O saygıyı siz önce onlara göstereceksiniz sonra o saygıyı onlardan bekleyeceksiniz. Demek güzel şeyler yapmışım onlarda beni böyle bir şeye layık gördüler her şey güzel gidiyor.

RUSÇA ZOR BİR DİL
Rusya gerçekten zor. Kiril alfabesi bizim ülkemizdeki gibi değil. Yazmayı öğrenemedim. Konuşma olayını öğrendim çünkü anlaşmamız lazım. Allah razı olsun onlarda Türkçe öğreniyorlar birkaç kelime beni gördüklerinde söylüyorlar.

TÜRKİYE'DE FANATİZM ÖN PLANDA!
Türkiye'de fanatizm çok ön planda. Rusyada da tabiki var ama çok farklı boyutlarda. Ben maçtan sonra çok rahat arabama giderken imza dağıtabiliyorum. Bu maçın sonucu galibiyet ve mağlubiyet çok önemli değil. Biz bunu yaparken rakip takımın oyuncuları da aynı yerden çıktığı için bizim taraftarlarımız onlardan da imza alıyor. Spor kültürü onlarda var.

ÖNCE KENDİMİZE SAYGIMIZ OLMALI
Mücüadele 1.dakikada başlıyor 90.dakikada bitiyor sonra herkes dost. Bir kaç gün konuşuluyor sonra ertesi maça bakılıyor. Türkiye'de futbol çok ön planda olduğu için herkes futbolla yatıp kalktığı için fanatizm oluyor bunlara dikkat etmemiz lazım daha saygılı. Önce kendimize saygımız olsun karşımızdakine de saygımız olduktan sonra bizde bazı şeyleri doğru yapmaya başlayacağız.

MİLLİ TAKIM TERCİH MESELESİ
Benim için aslında çok önemli değil, demek ki bu tercih meselesi. Beni çağırmadılar diye de kimseye bir kırgınlığım yok. Çağrılmamışsam televizyonun karşısına oturuyorum maçları ordan izliyorum. Ben çok fazla konuşmak istemiyorum Milli Takım hakkında hepsi çok sevdiğim insanlar.Tercih meselesidir. Belli bir dönemden sonra ben kendim gelmek istemedim milli takıma o yüzden çok önemli değil benim için.

KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM
Hayır hayır kimseye bir kırgınlığım yok. Herkes benim ordaki çalışanlar,hocalar geçmişten tanıdığım insanlar çok sevdiğim insanlar kimseye bir kırgınlığım yok.

EMRE'YLE BAZI SORUNLARIMIZ OLDU
Emreyle ufak tefek sorunlarımız oldu kamp içinde ondan sonra.. Emre sevdiğim arkadaşlarımdan birisidir ne onunla alakası var ne başka bir problemle alakası var neden gösteremem belki performansımı beğenmemişlerdir. Yeterli değildir,o bölgede oynayan futbolcu benden daha iyidir bilemem.

GENÇLERE KAPI AÇILMALI
Bu saatten sonra çok önemi yok yetenekli futbolcular geliyor. Onlara kapı açılması lazım. Şans verilmesi lazım. Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'nda, Dünya şampiyonası'da onların şampiyonaları olacak. Ben 34 yaşıma gireceğim o yüzden çok önemi yok ben aynı hevesi televizyon karşısında gösteriyorum. Aynı duyguyu yaşıyorum.

TERİM TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ
Fatih hocaya neden kırgın olayım o bizim hocamız. Bana göre de Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi hocası. Uefa kupasını kaldıracak bir hoca Fatih hoca seviyesine çıkar benim gözümde.

TRABZON'LA ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK İSTERDİM
Trabzonspor bizim takımımız benim takımım plakamızı yazdırıyoruz 61 numara artık zaten Ruslar da ezberledi. Ukte kaldı, tabiki lig şampiyonluğu yaşayarak gitmek isterdim. Kupayı kaldırıp tarftarlarla güzel anılarla ayrılmak isterdim ama kısmet değilmiş olmadı gittiğim sene ve sonraki sene şampiyonluk yaşadım Rubin ile. Ukte var içimde taraftarla camiayla daha iyi daha güzel gitmek isterdim ben çok iyi bir şekilde ayrılmadım Trabzon'dan ama en fazla bonservis kazandıran futbolcuda benim Trabozon'a.B en sonra Fatih(Tekke).Bizler iyi para kazandırarak gittik Trabzon'a.Dediğim gibi Trabzon bizim takımımız biz Trabzonluyuz.

TÜRKİYE'DE HERKES TEKNİK DİREKTÖR
Ona öyle demeyelim suçlu aramak gibi oluyor bu sefer. Ama halk futbolu çok iyi biliyor. Ama 7 den 70 e herkes futbolu bilir kadro kurabilir. 70 yaşındaki bir ninemiz hocaya diyebilir ki neden Ahmet'i değil de Mehmet'i oynatıyorsun bunu der açıklamasını yapar. Bizim Türkiye'de herkes de var teknik direktörlük. Bu tek Trabzonspor için geçerli değil. Herkes kadro kurup bu niye oynadı bu niye oynamadı diyebilir,kendinde o hakkı görebilir. Ama Trabzon kötü gittiği zaman bir yerde bir suçlu aranacak.İlk suçluda genelde Trabzon evladı olur. Ama herkes ona alışkındır ben bilirim şimdi oynayanlarda bilir. Trabzon'a hakkıyla hizmet edecek Trabzon çocuğudur o çocuklara destek çıkmalıyız. Tabi ki yabancılar başımızın tacı ama bizim çocuklarım üvey değil.

BENİM İÇİN BÜYÜK BİR HATAYDI!
Ben çok fazla geriye bakmıyorum. Biz gençtik zamanında yaşlı futbolcu abilerimiz keşke 22 23 yaşında olsam bu kafayla olsam. Bu yaşa geldiğin zaman geriye dönüp baktığın zaman düşünüyorsun. Benim için büyük bir hataydı. Ama ne yapayım demek ki yaşamam gereken bir olaymış. İnsanlar hala bunu yüz üstüne çıkartabiliyor. Ama ben cezamı çektim. Sustum artık futbolumu oynuyorum. Kimseye bir saygısızlığım ve kırgınlığım yok. Kimseye bir şey demiyorum. Bu benim hatamdı cezamı da ben çektim.
ÖNEMLİ OLAN KENDİMLE YÜZLEŞMEMDİ
Trabzon'da ve Milli Takım'da herkes bana sahip çıktı. Kimsenin hakkını yiyemem. Önemli olan kendimle yüzleşmemdi. Ben o yüzleşmeyi yaptım. Allaha şükürler olsun ki bir şeylerin farkına varıp erken yoldan döndüm. Ceza çekmişsin artık kendi hayatına bakacaksın.

YENİ GENÇLİK DAHA AKILLI
Siz akıl verebilirsiniz ama genç oyuncular hata yapmaya meyillidir. Yapmayadabilirler. Onu bilemeyiz. Ama bildiğim kadarıyla yeni gelen gençlik daha akıllı daha olgun yaklaşıyor konulara. Genç yaşta şöhret ve para insanı değiştirebilir. Değişmemek ve daha olgun davranmakta yarar var. Bu da eğitimle oluyor. Hata olacak eğer olmazsa insan olamaz. Hata yaparsın af dilersin. Dünyada hatasız insan göremezsiniz. İnsan ikinci bir şansı belki 3 belki 4. şansı hakediyor

FENERBAHÇE İLE GÖRÜŞMÜŞTÜM
Tabii ki de bu şike davasında da da görüşüldü. Görüştüm Aziz başkanla sözleşmede vardı olmadı. Trabzonla sözleşme imzaladım ve öyle devam ettim. Ben bunu bir hata olarak görmüyordum. 22 yaşımda gelen bir teklif daha iyiydi. Belki Trabzon'da problemlerim vardı, kimse bilemez olmadı. Bizler profesyonel futbolcuyuz. Ben Aziz başkanla görüşmedim sözleşmem yok demem. Çünkü öyle bir şey var.

TRABZONSPOR DA FENERBAHÇE DE ZARAR GÖRÜYOR
Yorum yapmak istemiyorum. Birisi benim öbürü bizim diyor haklı varsa bir tanedir günü geldiğinde ortaya çıkar. Kim haklıysa onda olur süreç çok uzadı. Türk futboluna zarar verdi insanların dostluklarına zarar verdi. Bu kadar uzamaması lazımdı. Saygısızca konuşmalar oluyor. İki tarafı da geriyor. İki güzide takım bunlar Türkiye'nin lokomotif takımları Avrupa'da bizi temsil ediyorlar. Bunların devamlı birbiriyle kötü manada karşılaşmaları hem Türkiye hem kendi camialarına zarar veriyor. Daha önce bağlansaydı iyi olurdu. Şu anda da yapıcı olmak lazım Türkiye'de de yapıcı olmak zor.

RANTIN OLDUĞU YERDE ŞİKE KAÇINILMAZ!
Türkiye ile ilgili konuşmak mantıksız. Çünkü dünyada oluyor. Bir tek türkiyeyi kapsamıyor. Rusya'da İtalya'da, İspanya'da belki Türkiye'de.Şuanda da kimse bilemez. Futbol çok evrensel oldu. Ekonomik boyutarı sosyal medya bir çok alanda futbol büyüdü. Pasta büyüyünce herkes bir yerden bir şeyler yapmaya çalışıyor ama şike olaynın önüne geçeceklerdir. Kötü bir şey ama bir tek Türkiye ile alakalı bir şey değil. Biz şike yaptık aman öldük bittik gibi davranıyoruz. Ama futbolda ne rant ne kadar para varsa böyle şeylerin olması doğal.