İşte Milan'ın 10 numarası!

AC Milan, her transfer döneminde hakkında birçok spekülasyon yapılan Japon yıldızı renklerine bağlayarak bombayı patlattı.

AC Milan 2. Başkanı Adriano Galliani, Sky Sport Italia'ya yaptığı açıklamada, "Artık söyleyebiliriz. Keisuke Honda resmen Milan'ın oyuncusu. 3 Ocak'ta bizim olacak. Takımımızda 10 numaralı formayı giyecek" dedi.

CSKA Moskova kulübüyle mevcut sözleşmesi Aralık ayında sona ereceği için bonservis bedeli ödenmeden Milano temsilcisine katılacak olan 27 yaşındaki futbolcuyla, yıllık 2.5 Milyon Euro ücret karşılığında 4 yıllık anlaşma sağlandı.

2010 Dünya Kupası'nda Japonya Milli takımının oynadığı 4 maçta da tam süre görev alan ve 2 de gol atan Honda, oldukça etkili bir grafik sergilemiş ve Avrupa devlerinin dikkatini çekmekte fazla zorlanmamıştı.

2009-2010 sezonu devre arasında Hollanda'nın VVV Venlo takımından CSKA Moscow'a transfer olan ortasaha futbolcusu, Moskova temsilcisinde toplam 127 resmi maça çıkıp 28 gol attı.

Duran toplardaki üstün başarısıyla dikkat çeken Honda, Japonya Milli takım formasını ise 52 defa terletip 20 gol kaydetti.

2008 Ocak'ta ülkesinden ayrılıp Avrupa kariyerine başlayan ve Hollanda yolunu tutan Japon yıldız, ilk sezonunda tam 16 kez fileleri havalandırarak VVV Venlo'nun Eredivisie'ye yükselmesine yardımcı olmuştu.