Fıvb Plaj Voleybolu Komisyonu Lozan'da Toplandı

Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği Plaj Voleybolu Komisyonu, İsviçre'nin Lozan kentindeki FIVB Genel Merkezi'nde toplandı.


Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, FIVB Başkanı Ary Graça'nın başkanlığındaki yıllık olağan toplantıya TVF başkanı Özkan Mutlugil'in yanı sıra 14 ülkeden üyeler, federasyon başkanları, FIVB'ye bağlı 5 konfederasyondan temsilciler ile hakem komisyonu üyeleri katıldı.

Toplantıda, plaj voleybolundaki son yenilikler ve değişiklikler tartışıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ary Graça, yapılan yeniliklerin plaj voleybolunun gelişimi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Dünya Turu ve Kıtasal Şampiyona gibi çok önemli 2 organizasyona sahibiz. Bunları büyütmek ve tanıtmak için yenilikçi ve modern bir şekilde çalışmalıyız. Rio de Janeiro'da gerçekleşecek olan 2016 Olimpiyat Oyunları'nda plaj voleybolunun gelişimi için Plaj Voleybolu Komisyon Üyeleri'ne çok ihtiyacımız var. Kıtasal Şampiyona, bizim elimizdeki iyi bir ürün ve 2014'de gerçekleşecek ikinci şampiyona ile birlikte onu büyütmek ve popülaritesini arttırmamız gerekmektedir."

Toplantıda ayrıca, 2013 yılı organizasyonları ile 11-15 Aralık'ta dzenlenecek Durban Açık Turnuvası gözden geçirildi. 2014 ve ilerisi için yeni teklifler sundu. İleriye yönelik organizasyonlardan, 26 Haziran-5 Temmuz 2015'te Hollanda'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası, 17-28 Ağustos 2014'te gerçekleşecek Nanjing Gençlik Olimpiyatları, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları ile ilgili öneriler sunuldu ve görüşler alındı.

Kaynak: AA