Derbi maça doğru

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak dev derbinin muhtemel 11'leri belli olmaya başladı.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi öncesi nefesler tutuldu. Sarı lacivertliller puan farkını daha da açmak için Galatasaray'ı yenmek istiyor. Fenerbahçe ayrıca Süper Final'in rövanşını da almanın peşinde.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak ve sadece sarı-lacivertli taraftarların takip edebileceği derbi maçın biletlerinin tükendiği açıklandı.

WEBO VE GÖKHAN 11'DE

Ersun Yanal'ın son Bursaspor maçında oyuna sonradan aldığı Webo, bu sefer karşılaşmaya ilk 1'de başlayacak. Rakip alana oyunu yıkabilen ve Galatasaray savunması ile boğuşabilecek bir forvet oynatmak isteyen Yanal, ilk tercihini Webo'dan yana kullanacak. Yanal'ın kafasındaki soru işareti ise maça Emenike mi yoksa Sow ile mi başlayacağı. Son haftalarda yükselen performansı ile Nijeryalı golcü Emenike formaya daha yakın gözüküyor. Ancak Sow'un da hem sağ hem de sol kulvarı çok iyi kullanması ibreyi Senegalli golcüye çevirdi. Ersun yanal'ın Emenike'yi yedek kulübesine göndereceği, skor üstünlüğünü eline alırsa hızlı ataklar için oyuna sonradan alabileceği ifade edildi.

Orta saha kurgusunda ise Mehmet Topal'ın yeri garanti. Kuyt ise Ersun Yanal'ın taktik tahtasına yazdığı bir diğer isim. Sakatlıkları geçen Emre ve Meireles'in de hazır olması Yanal'ı tereddütte bıraktı. Alper Potuk'un sarı kart cezası dolayısıyla oynamayacak olması, Cristian'ın da bir iyi bir kötü performansı, Yanal'ı bu iki isme aynı anda forma vermesini sağlayabilir. Böyle bir kararla birlikte Cristian da tribüne çıkacak isimler arasındaki yerini alabilir. Yedek kulübesine Emenike'yi koymak isteyen Yanal, ilk 11'de sahaya 5 yabancı sürecek.

Defans kurgusunda tek değişiklik Gökhan Gönül ile Mehmet Topuz arasında olacak. Sakatlığı geçen Gökhan Gönül, Ersun yanal'ın görev vermesi halinde derbide sahada olacak. Bursaspor maçındaki kötü oyunu ile dikkat çeken Mehmet Topuz, yedek kulübesinin yolunu tutacak.

Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısına şu ilk 11 ile çıkması bekleniyor.


Volkan Gökhan Gönül, Bruno Alves, Egemen, Caner, Kuyt, Mehmet Topal, Meireles, Emre, Sow-Webo

SOLDA RİERA SAĞDA SABRİ


Mancini'nin kafasında ise kadrodan çok oyuncularının son haftalarda yaptığı savunma hataları var. Bireysel hatalardan çok takım savunmasında çok büyük sıkıntılar yaşayan Galatasaray'da Mancini, Kopenhag deplasmanı sonrası çok sert uyarılarda bulundu. Oyuncularının yaptığı hataları izleten İtalyan hoca, bazı futbolcularını da derbi öncesi uyardı. Sarı kırmızılı ekipte Muslera ve Sneijder, sakatlıkları dolayısıyla derbide forma giyemeyecekler. Yabancı sınırlamasından doğan oyuncu tercihleri yüzünden sıkıntı yaşayan Mancini, Muslera'nın yerine 1 oyuncuyu daha kadroya alabilecek. Sneijder'in yerine Süper Lig'de kadroya almakta zorlandığı Bruma'yı oynatmak isteyen Mancini, Muslera'dan doğacak yabancı boşluğunu ise savunma hattında değerlendirebilir.

Hakan Balta'nın henüz hazır olmaması defansın soluna Albert Riera'nın geçmesine neden olacak. Roberto Mancini'nin son günlerde performansından övgüyle bahsettiği Riera, derbiye sol bekte başlayabilir. Savunmada Chedjou ve Semih'in yeri garanti. Ancak defansın sağında Eboue ve Sabri arasında kararsız kalan Mancini, tercihini bu gece kampa girmeden önce verecek. İtalyan hocanın yedek kulübesinde Dany veya Amrabat'a yer verebilmek için Sabri'yi oynatabileceği de gelen haberler arasında.

Hücum hattı yine Drogba ve Burak Yılmaz'a emanet. Bu karşılaşmada Burak Yılmaz'In sağ kulvara biraz daha yakın oynaması ve Drogba'nın ileride tek forvet olarak yer alması bekleniyor. Bruma ise sol kanatta Galatasaray'ın önemli kozları arasında yer alacak. Orta salanda Selçuk İnan'ın hücum hattına en yakım isim olması bekleniyor. Mancini'nin sürprizi ise Ceyhun Gülselam olabilir. Melo ile Ceyhun'a yan yana görev vermesi beklenen Mancini, iki oyuncunun da savunmaya yakın olmasını isteyecek.

Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısındaki muhtemel 11'i şöyle


Eray, Sabri, Semih, Chedjou, Riera, Selçuk, Melo, Ceyhun, Bruma, Burak-Drogba