Adana'da 'Jimnastik Şov”

Ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan Yeteneksizsiniz Türkiye adlı yarışmaya katılıp, başarılı performanslarıyla 2. tura yükselme hakkı elde eden Adana Gençlik ve Spor Kulübü Jimnastik takımı, Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde muhteşem bir şova imza attı.


Adana Optimum Outlet’te sahne alan minik jimnastikçiler, izleyenlerden tam not aldı. Antrenörleri Pınar Süt ve Esra Pekçabuk gözetimin de şovlarını gerçekleştiren minikler, hem eğlendiler, hem de alışveriş merkezi ziyaretçileri keyifli dakikalar yaşattılar.

Minik jimnastikçilerin antrenörlerinden Pınar Süt, jimnastiğin hem kız hem de erkek çocuklara hitap eden fiziki ve ruhsal gelişimi sağlayan özellikle başlama yaşı 3-10 yaş arası olan çocuklara yönelik olimpik bir branş olduğunu ifade ederek “Jimnastik çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlesini dengeler. Bunun için de küçük yaştan itibaren hem fiziksel hem de pedagojik gelişimlerini destekleyecek bir spor dalıdır” dedi.

Çalışmalarını Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Menderes Spor Salonu’nun jimnastik eğitim merkezinde sürdürdüklerini ifade eden Pınar Süt, “Çalışmalarımız, haftada 5 gün takım çalışmaları, 2 gün temel cimnastik grupları ile yapılmaktadır. Adana Gençlik ve Spor Kulübü jimnastik takımı olarak yoğun bir çalışma sonrası Yeteneksizsiniz Türkiye yarışmasına katılıp, 2. tura girme hakkı elde ettik. Amacımız jimnastik sporunu Adana’da yaygınlaştırmak ve daha çok sporcuya ulaşabilmektir” şeklinde konuştu.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin jimnastik sporuna olan desteği ile ulusal yarışmalarda sporcuların kendilerini gösterme imkanı bulduğunu ifade eden Antrenör Süt, Adana Optimum Outlet yöneticilerine de sporculara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Kaynak: İHA