Emet Bor Basketbol Takımı İlk Karşılaşmasında Mağlup

Kütahya’nın Emet ilçesinde Emetborspor Kulübü, bünyesinde kurulan basketbol takımı ilde kurulan bölgesel lig de ilk maçına çıktı.


Emet 75. Yıl kapalı spor salonunda Kütahya Zindespor ile karşılaşan Emet Borspor karşılaşmadan 70-57 yenik ayrıldı. Taraftarların büyük ilgi gösterdiği maçta Emet ilçe kaymakamı Ahmet Gazi Kaya'da takımdaki yerini aldı.

Karşılaşma öncesi, kısa bir süre önce antreman sırasında kalp krizi geçirerek vefat eden Emet Borspor oyuncusu İnönü İsmet Şahin anısına saygı duruşu yapıldı.

Karşılaşmayı Kütahya Vali Yardımcısı Metin Selçuk, Kütahya gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, İlçe Emniyet Müdürü Akın Akkaya da izledi.

Maç sonrası bir açıklama yapan Emet Borspor oyuncusu ve Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, basketbolu sevdirmek ve spor kültürü ile insanlarımızın sosyal aktivitelerini renklendirmek adına kurulan takımlarının ilk maçlarına halkın gösterdiği ilgiden memnuniyetleri ifade ederek teşekkür etti

Kaymakam Kaya, Emetspor tarihinde de öncülük yaparak ilk basketbol takımını kurup, amatör ligde mücadele etmenin mutluluğunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

Emet Borspor basketbol takımı 14 takımlı Kütahya basketbol liginde mücadele edecek.

Kaynak: İHA