Türk Golfçülerine Olimpiyat Yolu Açılıyor

Ladies European Tour-Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'na geçiş şansı sağlayan Let Access Open'in Türkiye ayağı "The Mineks Ladies Classic 2013" Antalya Belek’te başladı.

Turnuvada, ilk kez 11 milli takım oyuncusu Türk genci profesyonel olmak için yarışacak.
Dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve Avrupa'nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Ladies European Tour-Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'na geçiş şansı sağlayan ve 3 gün sürecek olan Let Access Open'in Türkiye ayağı olan, "The Mineks Ladies Classic 2013", Antalya’nın Serik ilçesi Belek beldesinde başladı.

Turnuvada, ilk kez 11 milli takım oyuncusu Türk genci profesyonel olmak için yarışacak. Genç sporcular profesyonel olmak için yarışırken hazırlık maçında antrenman yaptı.

Antalya'da geçtiğimiz ay düzenlenen ve Tiger Woods dahil çok sayıda ünlü golfçünün katıldığı Dünya Turnuvası'ndan sonra gözler Avrupa Bayanlar Golf Turnuvasına çevrildi. 2010 yılından bu yana düzenlenen turnuva, seçkin genç amatör golfçülerin profesyonelliğe geçişini sağlayarak olimpiyat turnuvalarına katılım olanağı oluşturuyor. Mart ayında Fransa'da start veren, İspanya, İsveç, Finlandiya, Norveç, İngiltere, Azor Adaları, Girit Adası'nda oynanan 15 ayaklı turnuvanın Türkiye ayağına 21 ülkeden 80 oyuncu katılıyor. Türkiye'deki turnuvada aralarında National Golf Kulübü Juniorları da olan toplam 11 golfçü yarışıyor.

"The Mineks Ladies Classic 2013"ün bir gün öncesinde, Pro-Am Turnuvası düzenlendi.

Turnuvaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, iş adamları Fettah Tamince ve Bülent Göktuna'nın da katıldığı turnuvada 24 takım yarıştı ve her takımda 1 profesyonel ve 3 amatör oyuncu oynadı.

İlk kez böyle bir turnuvada oynamanın heyecanını yaşayan 18 yaşındaki Damla Bilgiç, turnuvada iddialı olduğunu vurgulayarak, "Bu turnuvada başarılı olmak istiyorum. Hayallerimin arasında Tiger Woods'la oynamak var" dedi.

16 yaşındaki Sezgi Kılıç da, "5 yıldır golf oynuyorum. Golf herkesin hayatında en az bir kez oynaması gereken spor. Golf hayata bakışı açısını değiştiren spor. Türkiye'de fazla golf oynayan bir kesim yok. Golf sayesinde çok şey öğrendim. Hayalim ünlü bir golf oyuncusu olmak. Tiger Woods gibi bir efsane olmak ölünce de adımdan söz ettirmek" diye konuştu.

Avrupa ve Amerika'da milyonlarca insanı yeşil sahalara çeken golfün, son yıllarda ülkemizde de popüler sporlar arasında yerini aldığını belirten Mineks International ve National Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna, 2008 yılından bu yana National Golf Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'na geçişi sağlayan Access Tour'un Türkiye ayağı "The Mineks Ladies Classic 2013"ün genç amatör golfçülerin profesyonelliğe geçişinde önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Olimpiyat Komitesi Üyeleri arasında çok sayıda golfçü bulunduğuna ve golf sporunun da artık olimpiyat oyunları arasına girdiğine dikkat çeken Göktuna, "Türkiye giderek bir, 'uluslararası golf cenneti' haline dönüşüyor.Bu turnuvada 11 genç kızımız oynuyor. Başarılı olurlarsa bir hayalimiz gerçek olacak. Artık Bayanlar Golf Turnuvası da dünyada büyük ilgi ile izleniyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA