Mancını Açıklaması

Galatasaray’ın yarın deplasmanda oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi B Gurubu 5. maçı olan Real Madrid karşılaşması öncesi sarı-kırmızılı teknik adam Roberto Mancini ve Galatasaraylı futbolcu Albert Riera, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.


Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Real Madrid’in güçlü bir takım olduğunu belirterek, “Belki daha da iyi oynayabilirler. Yeni sezonda Bale gibi iyi bir oyuncuları var. Hoca değiştirdiler. Burada Real Madrid’e rakip olmak her zaman zor” dedi.

Yarın oynanacak maçta tüm oyuncularından faydalanmak istediğini ifade eden Mancini, “Bütün oyuncular elimizin altında olacak. Bazıları yüzde 100 hazır değiller ama bütün oyuncuların hazır olması önemli. Oyuncular için Bernabeu’da oynamak önemli fırsat. Sneijder de yüzde 100 hazır değil. Son 4-5 gün takımla birlikte çalıştı. Yarın Sneijder konusunda bir karara varacağım” diye konuştu.

“ZOR OLACAK AMA DENEYECEĞİZ”
Real Madrid karşısına galibiyet için çıkacaklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, “Yenilsek de, puan alsak da son maç çok daha önemli olacak. Futbolda hiçbir zaman asla diyemezseniz. İyi bir maç çıkarıp kazanmaya çalışacağız. Zor olacak ama deneyeceğiz” diye konuştu.

“TEK DÜŞÜNCEMİZ REAL MADRID MAÇI”
Juventus ile oynayacakları son maçın önemine dikkat çeken Mancini, “Real Madrid’e karşı oynamamız gereken bir maç var. Juventus, Kopenhag’ı yenebilir ya da yenemeyebilir. Biz son maçı kazanmak istiyoruz. İstanbul’daki Real Madrid maçından sonra takım için tekrar ayağa kalkmak, ikinci tura geçmek zor gibiydi. Ama sonradan aldığımız sonuçlar bizi bu konuma getirdi. Şu anda tek düşüncemiz Real Madrid maçı” ifadelerini kullandı.

İtalyan teknik adam, sakatlığı devam eden Muslera’nın Juventus karşısında oynamasını umduklarını da sözlerine ekledi.

ALBERT RIERA: “YABANCI SINIRLAMASI BİR HANDİKAP”
Galatasaray’ın İspanyol futbolcusu Albert Riera ise Türkiye’deki yabancı oyuncu sayısı ile ilgili olarak başladığı konuşmasında, “Yabancı sayısının az olması tabii ki bir handikap. Ama yapabilecek bir şey yok. Sezon başında federasyon bu kuralı koydu. Bu kural herkes için geçerli” dedi.

“RONALDO ÇOK ÖNEMLİ BİR OYUNCU AMA ONUN YERİNE OYNAYACAK OYUNCULAR VAR”
Riera, Real Madrid’in yıldız oyuncusu Ronaldo’nun sakatlığı sebebiyle yarınki maçta olmayışını ise şu şekilde değerlendirdi:
“Ronaldo çok önemli bir oyuncu ama onun yerine oynayacak kaliteli oyuncular da var. Her takım en iyi oyuncularını sahaya koymak ister. Bazen böyle durumlar olabiliyor. Biz neler yapabileceğimize bakmak zorundayız. Kendi imkanlarımız önemli.”

“YAKALADIĞIMIZ FIRSATLARDAN YARARLANMALIYIZ”
Yarın oynayacakları maçta fırsatları kaçırmamaları gerektiğini vurgulayan Albert Riera, “İlk maçta ikinci golden sonra çözüldük. Maç o gole kadar eşit geçmişti. Burada yakaladığımız fırsatlardan yararlanmalıyız” şeklinde konuştu.

“GEÇEN YIL İYİ OYNAMIŞTIK AMA OLMADI, BU SENE OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Grubu ikinci tamamlama şanslarının olduğunu kaydeden sarı-kırmızılı oyuncu, “Bu durum başlı başına önemli bir motivasyon. Bernabeu futbol oynamak için güzel bir stat. Geçen yıl da iyi oynamıştık ama olmadı. Bu sene olması için çalışacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA