Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri Açılış Töreni 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Murat Kocakaya, "Hedefimiz, Türk sporunu olimpiyatlarda hak ettiği yere getirmek. Olimpiyat hazırlık merkezleriyle, çocuklarımızın da gayretiyle 2020 Olimpiyatlarında dünyada ilk 10 ülke arasına girmeye çalışacağız" dedi.


Kocakaya, Atatürk Spor Kompleksi'ndeki yüzme havuzu önünde gerçekleştirilen "Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türk sporunun ilimle birleştiği yeni projenin başlangıcını yaptıklarını söyledi.

Ülke genelinde 11 ilde bu merkezlerin açılışının yapıldığını ifade eden Kocakaya, sporcuların olimpiyatlarda başarı elde etmesini amaçladıklarını belirtti.

Bu çalışmanın, 5 aşamalı projenin üçüncü adımı olduğuna dikkati çeken Kocakaya, şunları kaydetti:

"Birinci ayağı, Türkiye çapında ilk defa 6-11 yaşındaki çocukları yetenek testine tabi tutacağız. Bu teste göre çocuklarımızı hangi spora yönlendireceğimize karar vereceğiz. İkinci aşamada bütün illerde başarılı sporcuları kendi şehirlerinde çalıştıracağız. Üçüncü aşama ise bugün burada açtığımız Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri. Yetenekli sporcuları, belirli illerde topluyoruz. Bu illerdeki sporcularımızı her 6 ayda bir denetleyerek çocukların başarılarını artırmaya çalışacağız. Bu merkezlerde her iki ayda bir performans testi yapacağız. Her sporcunun özel antrenman programı olacak, beslenmeleri eski düzende yapmayacağız. Çocuklara özel beslenme tarzları benimsiyoruz."

Her merkezde kondisyonerler, masörler ve antrenörlerin yanı sıra doktorlar, fizyoterapistler ve beslenme uzmanları olacağını belirten Kocakaya, ayrıca çocukları gençlik merkezlerine üye yaparak bir enstrüman çalmalarını sağlamak istediklerini dile getirerek, "Hedefimiz, Türk sporunu olimpiyatlarda hak ettiği yere getirmektir. Olimpiyat hazırlık merkezleriyle, çocuklarımızın da gayretiyle 2020 Olimpiyatlarında dünyada ilk 10 ülke arasına girmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'nin Kayseri'de açılıyor olmasının kent adına memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Düzgün, "Çocuklarımızı, gençlerimizi yarına hazırlamak için sporun katkısı çok önemli. İlimizde olimpiyatlara gidebilecek olan gençlerin de ortaya çıkacak olması, yeni yetişen gençlerimiz için de çok güzel bir örnek olacak" dedi.

2012 Londro Olimpiyatları'nda 1500 metre koşusunda ikinci olan Gamze Bulut da "Bu başarıyı elde etmeden önce antrenörüm bana inanmayı öğretti. İnandığım için buralara geldim. Buradaki sporcuların hepsinin, inanırlarsa başarılı olacaklarına inanıyorum. O yüzden 2016 ve 2020'de inşallah onlarla birlikte finalde koşarız, onları rakip olarak görmek istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, atletizm, kış sporları ve yüzme olimpiyat hazırlık merkezleri açıldı.

Kaynak: AA