Pele'den 'Messi-zidane' Karşılaştırması

Futbolun efsane isimlerinden Brezilyalı Pele, Arjantinli Lionel Messi'nin henüz eski Fransız futbolcu Zinedine Zidane seviyesine çıkamadığını ifade etti.


Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Pele, Barcelona'daki oyuncuların Lionel Messi'ye dayalı bir sistemde oynadığını ve <span>Arjantinli futbolcunun bu sayede ön plana çıktığını vurgulayarak, </span><span>"Messi şu anda dünyanın en iyi futbolcusu ç</span><span>ünkü etraf</span><span>ında Xavi ve Iniesta gibi harika oyuncular var" </span>dedi.

<span>Cezayir asıllı Fransız eski futbolcu Zinedine Zidane ile </span><span>4 kez Altın Top Ödülü kazanan Arjantinli yıldızı kıyaslayan Pele, </span><span>"Messi'nin Zidane'ı geçmesi için hala yapması gerekenler var. Zidane bence daha iyi" değerlendirmesinde bulundu.</span>

Pele, Brezilya'da gelecek yıl düzenlenecek Dünya Kupası'nda oynanacak finale, ülkesi ile Uruguay'ın çıkmasını arzu ettiğini de kaydetti.

<span>1950'deki </span>Dünya Kupası, yine Brezilya'da oynanmış ve Maracana Stadı'ndaki final maçında Uruguay, Brezilya'yı 2-1 yenerek kupaya uzanmıştı.

Kaynak: AA