Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, ligin en önemli aktörlerinden birisi olduklarını söyledi.


Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, ligin 13. haftasında deplasmanda Hatayspor ile oynayacakları karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu. Mumcu, Hatayspor ile zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını ifade ederek, "Hatayspor ile deplasmanda Pazar günü önemli bir karşılaşma oynayacağız. 1 ila 3 puan aralığında gidiyoruz. Çünkü önemli bir maç. Kırılma maçı değil. Her şeyin bittiği bir maç değil. Ancak yüklediğimiz anlamı da yüksek bir maç. Hatayspor, geçen yıl çok iyi bir seriyle play-off'lara kadar gitti. Onlar da çok arzulu ve iştahlılar. Şehir olarak inanmışlar. Siyasi kadrolarıyla inanmışlar. Ama biz de bu yıl bir ve beraberiz. Biz de inandık. Siyasi hedefi olan arkadaşlarımız, şehrimizin otoriteleri, sayın Belediye Başkanımız, medyamız, taraftarımız bu takıma inanıyor. Biz de bu ligin en önemli aktörlerinden bir tanesiyiz. Hatay’a bu duygu ve düşüncelerle gideceğiz. İnşallah mutlu haberlerle geliriz" dedi.

"ANADOLU KULÜPLERİNE YÜKSEK CEZALAR VERİLİYOR"
Anadolu kulüplerine verilen cezaların yüksek rakamlar olduğuna dikkat çeken Mumcu, şunları söyledi: "Federasyonun bakış açısı olayın bütünü değildir. Ayrıntıdır. Biz hep futbolun sahada oynandığını söylüyoruz. Sahada kazanılır, sahada kaybedilir. Ama yan faktörler de önem taşıyor. Sonuca direkt olmasa bile en direkt etki eden unsurlar vardır. Ama ben genel anlamda, Yeni Malatyaspor olarak değil, Anadolu kulüpleri adına rahatlıkla konuşabilirim. Zaman zaman diğer takımların kulüp başkanlarından da ciddi serzenişler alıyoruz. Hatta geçen hafta bir toplantı yapılmasını ve özellikle 2. Lig’deki takımların toplanarak, son uygulamaların gözden geçirilmesi ile alakalı bir toplantı yapılması gerektiğini söyledik. Ciddi cezalar alıyoruz. 20 bin TL gibi bir stadyum gelirimiz var, ama son 3 yılın belki de rekor seviyesi 19 bin TL ceza ödüyoruz. Anadolu kulüpleri zaten çok zaruret içerisindeler. Kaynak anlamında ciddi sıkıntılar var. Bir Süper Lig takımıyla bizim ayrı tutulmamamız gerekmektedir. Yani futbol heyecanını burada ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bu konuda sadece bizden yana değil, bütün kulüplerden bir serzeniş var. Bu anlamda verilen cezalar yüksek rakamlar. Ama biz bir ön yargı olduğunu zannetmiyoruz. Asıl olan şudur sahada çıkıp, aslanlar gibi mücadelenizi yapacaksınız. Her şeye rağmen kazanıp, yolunuza devam edeceksiniz."

Kaynak: İHA