'Mancini dünyanın en iyilerinden biri.'

Liverpool efsanelerinden Jamie Carragher, köşe yazısında Mancini'nin şimdiki City teknik direktörü Pellegrini'den çok daha iyi olduğunu söyledi.

"Manchester City taraftarının çok sevdiği Mancini sizce takımın başına dönmeli mi sorusuna hayır diyecek tek bir seyirci bile olmaz."

Bu sözler eski Liverpool defans oyuncusu Jamie Carragher'e ait.

Daily Mail'de yazan Liverpool'un efsane oyuncularından Jamie Carragher, Roberto Mancini ile Manchester City'nin şimdiki teknik direktörü Pellegrini'nin karşılaştırmasını yaptı. Carragher'ın yazısı şöyle:

"Mancini'den başlayalım. Taraftarın çok sevdiği Mancini için futbolcularının övgü yağdırdığını söyleyemem. Pellegrini ise tam tersi. Futbolcular saygı gösteriyor fakat taraftar tarafından bir türlü kabul edilemedi. Bu sadece Mancini'nin popülaritesinden kaynaklanmıyor. Bir örnek vermek istiyorum. City evinde Bayern'le oynuyor ve sahada eziliyor. Pellegrini hala 4-4-2 de ısrar ediyor ve sonuç ortada. Kulübün bütün alt yapı takımlarına monte edilmiş 4-3-3 sistemini uygulamak istemiyor. Taktikten önce bu taktiğe uyacak oyuncun olması gerekir. Kenardan oyuna katkısı yok. Mancini oyunu yaşıyordu. Kendisi dünyada oyunu en iyi okuyan hocalardan biri. City'yi en büyük rakipleri United ile büyük bir mücadeleye soktu ve onların önüne geçirdi. Şampiyon yaptı. Kendisi hala City taraftarlarının gönlünde.

Onuncu maça gelindiğinde lig kazanılmaz fakat kaybedilebilir. 12 ay önce City 21 puanla ikinciydi. Şu anda 9 maçta 16 puanda ve başta kaleci seçimi olmak üzere takımın oyun şeklinde birçok sıkıntı var.

Şimdi sormak lazım kazanma mantalitesini kaybeden City taraftarlarına, Mancini geri gelsin mi?

Eminim büyük bir coşkuyla karşılanır."