Yasa Mağduru Futbolcunun Yardım Talebi

Katar'daki işçi hakları yasası nedeniyle forma giydiği bu ülkeden ayrılamayan Fransız futbolcu Zahir Belounis, Real Madrid yardımcı antrenörü Zinedine Zidane ve Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola'ya mektup yazarak, yardım istedi.


Top koşturduğu Katar'dan ayrılmak isteyen Belounis, aynı zamanda bu ülkede düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın futbol elçiliğini yapan Zidane ve Guardiola'ya, özgür iradesine karşı gelindiğini belirten duygusal bir mektup kaleme aldı.

Mektubunda, yasal bir anlaşmazlık sonucu ülkesi Fransa'ya dönmesine izin verilmediğini savunan Belounis, "Fransa'daki ailemi 2012 yılının haziran ayından bu yana görmüyorum. Çünkü işverenim, ülkeden ayrılmam için gerekli çıkış vizesini vermiyor. Üstelik bu konuda yalnız değilim. 2022 Dünya Kupası için inşa edilen statlarda çalışan çoğu işçi, böyle bir riskle karşı karşıya" ifadelerini kullandı.

Karşılaştığı sorun konusunda Zidane ve Guardiola'dan yardım isteyen Fransız futbolcu, şunları kaydetti:

"Sistem yüzünden insanlar ülkelerinden ayrı tutuluyor. Baba olmak nasıl bir şey bilirsiniz. Alacaklarımdan vazgeçmem koşuluyla bana vize sağlamayı söz verdiklerinde, evdeki mobilyalarımı sattım. Şimdi yarı boş bir evde kızlarımın gözlerine baktığımda, onları böyle bir duruma düşürdüğüm için çok utanıyorum. Sizinle bir baba, eski birer futbolcu olarak konuşuyorum. Lütfen eve dönmemde bana yardımcı olun."

Bazı Arap ülkelerinde göçmen işçilerin haklarını belirleyen "kafala sistemi" Katar Stars Ligi'nde Al-Jaish forması giyen 33 yaşındaki Belounis ve ailesinin, işvereninin izni olmadan ülkeden ayrılmasına izin vermiyor.

Geçen yıl şubat ayında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile buluşan Belounis, Al-Jaish ile 2010 yılında imzaladığı kontrat çerçevesinde kulüpten alacaklarını temin edemediği iddiasıyla yasal işlem başlatmıştı.

Kaynak: AA