Guangzhou Evergrande Teknik Direktörü Lippi Açıklaması

Çin futbol kulübü Guangzhou Evergrande'ye tarihindeki ilk AFC Şampiyonlar Ligi'ni kazandıran İtalyan teknik direktör Marcello Lippi, kupanın Çin futbolu için çok önemli olduğunu söyledi.


Lippi, "Şu ana kadar büyük gelişim kaydettik ve uluslararası düzeyde diğer takımlarla da mücadele edecek seviyeye çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

Ülkesinin Juventus takımıyla 1996 yılında kazandığı UEFA Şampiyonlar Ligi ve İtalya Milli Takımı ile 2006'da kaldırdığı FIFA Dünya Kupası'nın ardından Çin temsilcisi Guangzhou Evergrande ile de AFC Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaşan Lippi, bu üç kupayı birden kazanan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti.

Lippi, FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamasında, Çin Süper Ligi'ni 2 yıldır kazandıklarını hatırlatarak, geçen sezon eksik kalan AFC Şampiyonlar Ligi kupasını da bu yıl kazandıkları için sevinçli olduklarını ifade etti.

AFC Şampiyonlar Ligi kupasını 23 yıl aradan sonra Çin'e getiren 65 yaşındaki Lippi, "Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, Çin futbolu için çok önemli. Şu ana kadar büyük gelişim kaydettik ve uluslararası düzeyde diğer takımlarla da mücadele edecek seviyeye çıkmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Guangzhou Evergrande, iki maç üzerinden oynanan kupa finalinin ilk maçında Güney Kore'nin FC Seul takımı ile deplasmanda 2-2 berabere kalmış, evindeki ikinci maçta ise sahadan 1-1'lik skorla ayrılarak, Liaoning Whowin'in 1990'da elde ettiği şampiyonluğun ardından Çin'e kupadaki ikinci şampiyonluğunu getirmişti.

Guangzhou Evergrande, böylece 11-21 Aralık tarihlerinde Fas'ta düzenlenecek FIFA Kulüplerarası Dünya Kupası vizesini de aldı. Çin temsilcisi, turnuvada, Avrupa'dan Bayern Münih, Güney Amerika'dan Atletico Mineiro, Kuzey ve Orta Amerika'dan Monterrey, Afrika'dan Raja ve Okyanusya'dan Auckland takımlarıyla mücadele edecek.

Kaynak: AA