Derbiden Notlar

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında oynanacak derbide Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşıyor.


Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe, kendi evinde Galatasaray ile karşılaşıyor. Mücadeleyi FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

GALATASARAY 14 YILLIK GALİBİYET HASRETİNE SON VERMEK İSTİYOR
Derbide Spor Toto Süper Lig’de lider olan Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasay’ı yenerek puan farkını açmak istiyor. Şükrü Saracoğlu’nda 14 yıldır ezeli rakibi Fenerbahçe’ye karşı üstünlük sağlayamayan sarı-kırmızılı takım galip gelerek 3 puan hasretine son vermek isterken, hem de ligde puan farkını azaltmak istiyor.

ERSUN YANAL VE ROBERTO MANCİNİ İLK KEZ KARŞILAŞIYOR
Fenerbahçe Teknik Direktör Ersun Yanal, İtalyan teknik direktör Roberto Mancini ile ilk kez karşılaşacak. Mücadelede Fenerbahçe’de sarı kart cezalısı Alper Potuk kadroda yer almıyor.

Galatasaray'da ise uzun süreli sakatlığı bulunan Hamit Altıntop'un yanı sıra kaleci Muslera ile Hollandalı futbolcu Sneijder'in sakatlıkları nedeniyle derbi maçta yer almazken, Gökhan Zan ve kaleci Ufuk Ceylan da kadroda yer almıyor.

SAHAYA TORPİL ATILDI
Galatasaraylı futbolcular sahaya çıktıklarında aleyhinde tezahüratlarda bulunan Fenerbahçe taraftarlar, sarı-kırmızılı kaleci Aykut’un ısınma sırasında kale arkasında sahaya torpil atıldı.

Ayrıca Galatasaray’ın İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini futbolcularının ısınmalarını futbolcu çıkışından izledi.

TRİBÜNLERDEN ATAYA SAYGI
Fenerbahçe tarafları tribüne “Atamızı saygıyla anıyoruz” yazılı büyük bir pankart açarken, ayrıca Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye tezahüratlarda bulundular.

Sarı-lacivertli taraftarlar “İnancımız Tam Mücadeleye Devam”, “Son Nefesimize Kadar”, “İnandığımız Yerdeyiz”, “Siz Yüreğinizi Ortaya Koyun Biz Canımızı Veririz”, “Atam Seni Çok Özlüyoruz” pankartları da astılar.

Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a sarı-lacivertli taraftar tezahüratlarla destek verdi.

SERAMONİ SIRASINDA DEV FENERBAHÇE BAYRAĞI AÇILDI
Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbide seramoni sırasında kale arkalarından dev Fenerbahçe bayrakları açılırken, ayrıca maraton tribününde ise dev Türk bayrağı açıldı.

Kaynak: İHA