Derbi Maçtan Notlar

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray'da sakatlıkları bulunan kaleci Fernando Muslera ve Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder forma giyemedi.


Ligde geçen hafta oynanan Torku Konyaspor maçında geçirdikleri sakatlık sonrası UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag mücadelesinde görev alamayan Muslera ve Sneijder, Fenerbahçe derbisinde de kadroda bulunmadı.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı yeni geçen Hakan Balta ile yabancı sınırlamasına takılan Albert Riera ve Nordin Amrabat'ın yanı sıra tedavilerine devam edilen Gökhan Zan ve Hamit Altıntop da kadroda yer almadı.

-Kopenhag maçına göre ilk 11'de 2 değişiklik

Galatasaray, Fenerbahçe karşısına son oynadığı Kopenhag maçının kadrosuna göre, ilk 11'de 2 değişiklikle çıktı.

Teknik direktör Roberto Mancini, Danimarka temsilcisi karşısında savunmanın solunda görev verdiği Riera'yı kadroya almazken, bu oyuncunun yerine Dany Nounkeu'yu oynattı. Kopenhag maçında ilk 11'de yer alan Aydın Yılmaz'ı da yedeğe çeken Mancini, bu futbolcunun yerine ise savunmaya dönük orta saha oyuncusu Ceyhun Gülselam ile maça başlamayı tercih etti.

-Kale, Eray İşcan'a emanet

Galatasaray'da Muslera'nın yokluğunda Fenerbahçe karşısında kaleyi 22 yaşındaki Eray İşcan korudu.

Sarı-kırmızılı takımın hafta içinde Kopenhag ile oynadığı maçta görev yapan genç kaleci, kariyerindeki ilk derbiye Fenerbahçe karşısında çıktı.

Geçen sezon iki resmi karşılaşmada görev yapan Eray İşcan, bu sezon da ligde Türk Telekom Arena'da 1-1 biten Medical Park Antalyaspor maçında forma giymişti.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan 3. kaleci Ufuk Ceylan da kadroda bulunmazken, Aykut Erçetin yedek kaleci olarak 18 kişilik kadroda yer aldı.

-Mancini'nin ilk derbisi

Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, Fenerbahçe karşılaşmasıyla Spor Toto Süper Lig'deki ilk derbisine çıktı.

Görevden alınan teknik direktör Fatih Terim'in yerine sarı-kırmızılı takımın başına getirilen İtalyan teknik adam, şu ana kadar Süper Lig'de 4 maçta görev yaptı.

-Eray, Bruma ve Ceyhun'un derbi heyecanı

Galatasaray'da 3 futbolcu,Fenerbahçe karşısında ilk kez bir derbi maçına çıktı.

Sarı-kırmızılarda kaleci Eray İşcan, sezon başında kadroya dahil edilen Bruma ile takımda üçüncü sezonunu geçiren Ceyhun Gülselam ilk kez sarı-kırmızılı formayla Fenerbahçe karşısında görev yaptı.

-Galatasaray taraftarı yok

Galatasaray, Kadıköy'de derbi maçta taraftarlarından yoksun mücadele etti.

Sezon başında alınan karar gereği sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmaya alınmadı.

-Galatasaraylı futbolculara tepki

Fenerbahçeli taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan Galatasaraylı futbolculara tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılıları yuhalayarak kötü tezahüratta bulunan taraftarlar, kalecilerin ısındığı alana da maytaplar attı.

Kaynak: AA