Daum ve Bursaspor'un Yıldızlarının Gözünden Atatürk

Anıtkabir'in 60'ıncı yılında "Etnografya'dan Anıtkabir'e 60'ıncı yıl etkinlikleri" çerçevesinde Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, futbolcular kaptan İbrahim Öztürk, Ferhat Kiraz ve Enes Ünal, gösterilecek film için Atatürk ile ilgili görüşlerini aktardı.


Anıtkabir Komutanlığının hazırladığı program kapsamında 10 Kasım'daki resmi törende sunulacak film için kamera karşısına geçen Daum, Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyanın en büyük reformcuları arasında yer aldığını söyledi.

Birçok ülkenin onun hayatını ve tarzını örnek aldığını ifade eden Daum, şunları kaydetti:

"Hindistan ve Mısır başta olmak üzere tüm dünyadaki cumhurbaşkanları Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını takdir ettiler. O büyük bir reformcuydu, aynı Mahatma Gandhi ve Martin Luther King gibi. Tüm hayatı boyunca özgürlük, eşitlik ve beraberlik için çalıştı. Türkiye Cumhuriyeti'ni hep takdir etti ve gelişmesi için savaştı. Modern bir Türkiye için reformlar yaptı. Dünyada büyük cumhurbaşkanların arasında olan Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyorum."

Futbolcuların görüşleri ise şöyle:

İbrahim Öztürk: "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlanışının 75. yıl dönümünde onu bir kez daha özlem, saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz."

Ferhat Kiraz: "Onu anlamak, fikirlerini ve düşüncelerini kavramak sözle değil, icraatla olacaktır. Büyük önderimizin bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir."

Enes Ünal: "Büyük bir özveri ve mücadelenin sonunda cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan, milletimize muasır medeniyetin üstüne çıkarmayı hedef olarak gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 75. yılında rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz."

Anıtkabir'deki etkinlikler kapsamında ziyaretçilere 60'ıncı yıl rozeti, tanıtım broşürleri ve kitap ayraçları dağıtılacak. Resmi törenin sonrası kurulacak dev ekranlarda Dolmabahçe'den Anıtkabir'e belgeseli, Anıtkabir'in inşası belgeseli ile fotoğraflar sunulacak. Program dahilinde yayımlanacak filmde Daum, İbrahim Öztürk, Ferhat Kiraz ve Enes Ünal'ın da aralarında bulunduğu futbol ve sanat dünyasından önemli isimlerinin Atatürk hakkındaki görüşlerine yer verilecek.

Kaynak: AA