43 yıl sonra şampiyon!

Norveç Ligi'nde nefes kesen şampiyonluk mücadelesinde ipi göğüsleyen takım sezonu Rosenborg'un önüne bitiren Stromsgodset oldu.

Norveç Ligi'nde son hafta maçında 60 puanla lider durumda olan Stromsgodset, Haugesund ile karşılaştı. 59 puanla ikinci sırada yer alan Rosenborg ise Lilleström'e konuk oldu. Karşılaşmalar sonunda Stromsgodset şampiyonluğunu ilan etti.

Kendi sahasında Haugesund'u ağırlayan Stromsgodset'e şampiyonluğu getiren golleri 53 ve 90. dakikada Ola Kamara, 64. dakikada Stefan Johansen ve 69. dakikada Oyvind Storflor kaydetti. Puanını 63 yapan Stromsgodset, 62 puanlı Rosenborg'un önünde ligi zirvede bitirdi.

İlk ve tek şampiyonluğunu 1970 yılında yaşayan Stromsgodset, tam 43 yıl sonra Norveç Ligi'ni zirvede bitirerek ikinci kez bu sevinci tatmış oldu.

Stromsgodset'de Manchester City'den kiralanan, adı Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılan Abdisalam Ibrahim de şampiyonluk yaşamış oldu. Stromsgodset bu galibiyetle gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne eleme turunda katılmayı da başardı.

Lilleström deplasmanında 7 ve 72. dakikada John Chibuike, 17. dakikada Mike Jensen'in golleriyle galibiyete ulaşan Rosenborg sezonu ikinci tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi'ne eleme turundan katılma hakkı kazandı.