Fenerbahçe Trabzonspor maç sonrası olaylarının perde arkası

Fenerbahçe Trabzonspor maç sonrası olaylarının perde arkası Beyaz TV'de yayınlanan 'Derin Futbol' programında aralandı. Trabzonspor 2. başkanı Sebahattin Çakıroğlu olay gecesi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe Trabzonspor maçı sonrası Şükrü Saracoğlu Stadı'nın dışında sert olaylar yaşandı. Bir grup taraftar, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun aracına çeşitli maddeler attı. Fenerbahçe Trabzonspor maçı sonrası stat çıkışında medya mensuplarına açıklama yapan İbrahim Hacıosmanoğlu'na, bir Fenerbahçe taraftarı 'Hakemi kaç liraya satın aldınız?' şeklinde bağırmıştı.

Hacıosmanoğlu'nun taraftara 'Onu kendi başkanınıza sorun'karşılığını vermesinin ardından, stat önünde bekleyen bir grup Fenerbahçe taraftarı, bu kez küfür etti. Küfür edilmesi üzerine sinirlenerek taraftarların olduğu bölüme yönelen Hacıosmanoğlu, yanında bulunan kişilerin araya girmesiyle güçlükle kendisini bekleyen araca binen Hacıoğlu, Fenerbahçe taraftarlarının saldırısına uğradı. Stat otoparkının kepenkleri de indirilmiş, taraftarların bu bölüme girmesi engellenmişti. Hacıosmanoğlu, güvenlik güçleri taraftarları dağıttıktan sonra stattan ayrılmıştı.

Olayların ardından bir gün geçti. Bazı sorular cevap arıyor. Olayların perde arkası Beyaz TV'de yayınlanan 'Derin Futbol' programında aralandı. Canlı yayında stüdyo konuğu olan Trabzonspor 2. başkanı Sebahattin Çakıroğlu olay anını ve perde arkasını Beyaz TV ekranlarında yayınlanan ‘Derin Futbol'a anlattı.

Biz misafir takımız. Stada geldiğimizde gözlerimiz Fenerbahçe yöneticilerini aradı.
Biz Trabzonspor'un seyircisi, amigosu filan değiliz. Trabzonspor'un çalışanları futbolcuları da saten otobüsü ile gelmiş. Biz yöneticiler geldik. Kırmızı hali filan beklemiyoruz tabi ama birilerinin bizi karşılamasını isterdik.

Stada girişte hiç bir sıkıntı yaşamadık…
Bize hiçbir laf atma filan olmadı. Yukarı çıktık, oturduk, çayımızı içtik biz bize. Sonra da maçımızı seyrettik.

İbrahim Hacıosmanoğlu yapılan tahriklere dayanamadı...
En az üç dört sefer tahrik edildi sayın başkan. Üç dört sefer soruldu artık devamında küfürler de yağmaya başladı. Çocuk hemen bir iki metre yanımdaydı. Stadyumda gördük 50 bin kişi küfür etti ama direk biri yüzünüze küfür ettiğinde insanın dayanma sınırı var.

Trabzonspor başkanına tuzak kurulmuştur
Biz onlara Trabzonspor'un misafirini nasıl ağırladığını göstereceğiz. Trabzonspor'un misafiri namusudur ona kahpelik yapmaz. Biz onları bekleyeceğiz. Hangi arkadaşımız gelirse bizim şeref konuğumuz olacak. Biz futbol mu oynuyoruz savaş alanına mı gidiyoruz?

Canlı yayında telefon konuğu olan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Bize saldırı yapmak öyle kolay değil. Bir başkan protokol kapısından girer ve çıkar. Biz fare değiliz otopark deliklerinden çıkalım, Dünyanın her yerinde başkanlar protokol kapısından çıkar. Olayları başka yöne çekmesinler. Fenerbahçe taraftarı başkanlarından satın alma işlerine alışkın olduğu için herkesi öyle zannediyorlar. Bana yapılan komplonun içinde müdür yardımcısı da var. Bizim korumaya ihtiyacımız yok her yerden çıkarız. Fenerbahçe kulübü başkanının ismini anmak dahi istemiyorum. Bu olaylarla karşılaşacağımı bilsem sabaha kadar orada beklerdim, çıkmazdım.” Sözlerini kaydetti.

AHMET ÇAKAR: İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Fenerbahçe taraftarına verdiği cevap kan dökülmesine neden olabilirdi.

Sakinliğimizi koruduk
Sabrımızı zorladılar ama kimseyle kavga etmedik. İçeride de kendimizi fazlasıyla kolladık. Garaja girelim sakinleşsin, polis görevini yapsın

Rasim Ozan Kütahyalı, olayda en serin kanlı ve en sükunetini koruyanın Sebahattin Çakıroğlu olduğunu söyleyerek Çakıroğlu'nu tebrik etti.

Kurtlar Vadisi'nde ki mafya lideri algısı yaratıyor
Ahmet çakar, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun tavır, ses tonu ve tonlamasıyla Kurtlar Vadisi'ndeki Polat Alemdar'ı kamuoyuna hatırlattığını söyledi.

Ahmet çakar’ın ‘Kurtlar Vadisi’ yakıştırmasının üzerine tekrar telefon bağlantısı kuran Hacıosmanoğlu, “Ahmet Hoca beni çok yakından tanıyan birisi. O nasıl bir yakıştırmadır Kurtlar Vadisi... Bizim aile yapımız belli, yaşantımız belli. Bizi bu şekilde bir kimliğe büründürmeyi sana yakıştıramadım. Futbol dünyasından bu kadar ahlaksızlar varken benim gülmemi beklemeyin. Spor camiası içerisinde farklı kimliğe bürünmemizi beklemek bu topluma bir şey kazandırmaz. Orada siz öyle bir konuşuyorsunuz ki. Bizi sanki Kurtlar Vadisi’nde rollere bürünen kişiler ile yan yana koyuyorsunuz. Ben şimdi Başka kulüplerin başkanları gibi yüzüme botoks mu yaptırayım?” diye konuştu.

Ahmet Çakar’dan Yılmaz Güney benzetmesi
Tip olarak yılmaz güney’e benziyor. Yılmaz güney yakışıklı bir adamdır. Neden bir kabadayı algısı yaratıyor. Ben öyle bir adam değil diyorum. Ben mafya babası filan demedim bu algıyı veriyor dedim.