Türkiye Triatlon Şampiyonası Finalleri Tamamlandı

Türkiye Triatlon Şampiyonası'nın finalleri sona erdi.

8. Kuşadası Triatlon Şampiyonası’na rekor bir katılım oldu ve 35 kulüpten 268 sporu dereceye girebilmek için yarıştı. Yarışmalarda elit erkeklerde Fatih Azrak, elit bayanlarda ise Ece Bakıcı Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Türkiye Triatlon Federasyonu ile Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Kuşadası Triatlon Şampiyonası’na ülke düzeyinde 35 kulüpten 268 sporcu katıldı.

Kuşadası İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’nda verilen start ile başlayan Türkiye Triatlon Şampiyonası finalleri, yıldızlar, gençler, elit, 4 ayrı yaş grupları olmak üzere 8 ayrı kategoride gerçekleşti. Yarışmanın startı Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Mustafa Topal ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş tarafından verildi.

Yarışma sonunda İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’nda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporcular ödüllerine kavuştu. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı ödül töreninde dereceye girenlere kupa ve madalyaları verildi.

Bu arada, Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş tarafından ayrıca Kaymakam Aksoy ve Belediye Başkanı Altungün ile çeşitli kişi ve kuruluşlara triatlon sporuna yaptıkları katkılar nedeniyle onur plaketi verildi.

Kaynak: İHA