Türkiye Triatlon Şampiyonası Finali Kuşadası'nda Başladı

Türkiye Triatlon Şampiyonası'nın finali Kuşadası’nda başladı.

Türkiye Şampiyonası’na da puan veren 8. Kuşadası Triatlon Şampiyonası’nda erkek-bayan toplam 218 sporcu katılıyor.

Türkiye Triatlon Federasyonu ile Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Kuşadası Triatlon Şampiyonası’na ülke düzeyinde 35 kulüpten yaklaşık 218 sporu katılıyor. Yarışmanın startı Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Mustafa Topal ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş’in katıldığı törenle verildi.

Büyük çekişme içerisinde geçen Kuşadası'ndaki mücadeleden sonra belirlenecek olan Türkiye Triatlon Milli Takımı, bu ay içerisinde Alanya'da yapılacak Avrupa Triatlon Kupası Finali’nde Türkiye'yi temsil edecek.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, bu yıl 8. kez yapılan Kuşadası Triatlonu kapsamında Türkiye Şampiyonası finalinin yapıldığına dikkat çekerek, yıldızlar, gençler, büyükler ve masterlar olmak üzere dört kategoride gerçekleştirilen ve son derece çekişmeli geçen Kuşadası triatlonunun son ülke düzeyinde büyük ilgi çektiğini söyledi.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise büyük çekişme içerisinde geçen 8. Kuşadası Triatlon Yarışması’nın artık geleneksel hale geldiğini belirterek, Kuşadası Triatlonu’nun 2014 yılından itibaren uluslararası düzeye çekilebilmesi için belediye olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da Kuşadası Triatlonu için ülkenin çeşitli bölgelerinden 218 sporcunun Kuşadası’na geldiğine dikkati çekerek, “ Böylesine önemli bir turnuvaya ve katılan 218 sporcumuz ile federasyon ve kulüp yöneticilerine ev sahipliği yapmaktan mutluyuz “ diye konuştu.

Gün boyu devam edecek olan 8. Kuşadası Triatlonu’nun tamamlanmasının ardından ödül töreni yapılacak.

Kaynak: İHA