Side 7. Rahvan At Yarışları

Manavgat'ın Side beldesinde düzenlenen Side Rahvan At Yarışları'nın bu yıl 7'ncisi gerçekleştirildi.

Side Büyük Plaj mevkisinde, Side Rahvan Atçılarını Koruma ve Yaşatma Spor Kulübü tarafından organize edilen, Side Belediyesi ve turizmcilerin sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışlara ülke genelinden 80 civarında at sahibi katıldı.

10 kategori bulunan yarışmada baş kategorisinde birinciliği Bursa bölgesinden Mustafa Sertkaya, ikinciliği Konya bölgesinden Mustafa Küçükmeral, üçüncülüğü ise yine Bursa bölgesinden Mehmet Barut kazandı.

Yarışlarda dereceye giren at sahiplerine toplam 34 bin lira para ödülü dağıtıldı. Dereceye girenlere kupaları Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, manken şarkıcı Tuğba Özay, Side Rahvan Atçıları Koruma ve Yaşatma Spor Kulübü Başkanı Hasan Delikkulak tarafından verildi.

Delikkulak, katkılarından dolayı Uçar'a plaket sundu.

Uçar, gazetecilere yaptığı açıklama, yarışlara Türkiye'nin dört bir tarafından at sahiplerinin katıldığını söyledi.

Yarışların kültürlerini yaşatmak, hem gelecek nesillere taşımak hem de sportif bir müsabaka sağlamak amacıyla düzenlendiğini anlatan Uçar, dereceye giren at sahiplerini ve binicilerini tebrik etti.

Delikkulak ise ata sporu at yarışlarının çok güzel geçtiğini dile getirdi.

Yarışmanın ardından Özay, yarışlarda birinci olan "İstanbul" isimli ata bindi. Özay, ata sporu atçılığa kadınların da ilgi göstermesi gerektiğini ifade ederek, "Bu yarışlarda bayanları da görmek istiyoruz. Bakarsınız önümüzdeki yıl Side'de yarışırım" dedi.

Atları çok sevdiğini, özgürlüğün simgesi olarak gördüğünü anlatan Özay, canı sıkıldıkça ata binip Toros Dağları'na doğru gittiğini kaydetti.

Kaynak: AA