Muay Thai Süper Lig 3. Ayak Turnuvası KBÜ’de Yapıldı

Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından düzenlenen Muay Thai Süper Lig 3. ayak turnuvası Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde M.

Gökçen Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Müsabakalara KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulan, Türkiye Muay Thai Federasyon Başkanı Halil Durna, Üniversite Akademik ve İdari Personeli, Türkiye Muay Thai Federasyonu yetkileri ile birçok spor severler katıldı.

2013 yılı Büyük Erkekler A Diviayon, Büyük Bayanlar Türkiye Şampiyonasına katılmış veya Teknik Kurul tarafından seçilmiş sporcuların yer aldığı turnuva ilk olarak 48 kilogramdaki sporcuların yapmış olduğu karşılaşma ile başladı.

Karşılaşmanın sonunda sporculara madalyalarını ve hediyelerini Türkiye Muay Thai Federasyon Başkanı Halil Durna takdim etti.

Hediye takdiminin ardından konuşma yapmak üzere ringe çıkan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Karabük Üniversitesi hayatın her alanında olduğu gibi sportif alanlarda da olmak için elinden gelen gayreti göstermektedir. Türkiye’nin hiçbir yerinde bulunmayan spor yatırımlarını Karabük Üniversitesi’nde görmek mümkündür. Türkiye’nin ilk Ay- Yıldızlı Stadyumu Karabük Üniversitesi’nde ve inşallah bundan sonra ülkemizin şampiyonları Karabük Üniversitesi’nin Ay- Yıldızlı Stadyumundan sizlerin arasından çıkacaktır. Karabük Üniversitesi ilklerin üniversitesidir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu ama başka üniversitelerde bulunmayan Türkiye’nin ilk Raylı Sistemler Mühendisliği, Tıp Mühendisliği, Ulaştırma Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği ve yine Türkiye’nin ilk ve tek Demir Çelik Enstitüsü sadece Üniversitemizde bulunmaktadır. Spor severleri ve üniversitede okumak isteyen tüm gençleri Karabük Üniversitesi’ne davet ediyorum” dedi.

Türkiye Muay Thai Federasyon Başkanı Halil Durna ise, ev sahipliğinden dolayı Rektör Uysal’a teşekkür ederek, “ Kıymetli Karabük Üniversiteliler ve Karabük halkına bizleri aralarına aldıkları için teşekkür ediyorum. Muay Thai Tayland’ın milli sporudur. Aslında Muay Thai’nin halk arasında bilinen ismi taybokstur. Türkiye Muay Thai Federsyonu 2006 yılında kurulmuştur. Henüz genç bir federasyon olmamıza rağmen 50 binden fazla sporcumuz, bin tane hakemimiz ve bin’den fazla antrenörümüz vardır. Sporcularımız katılmış oldukları tüm müsabakalarda iyi dereceler elde etmişlerdir. En çok seyirci çeken spor dallarından biri olan Muay Thai müzik eşliğinde de yapılan ender sporlardan birisidir. Muay Thai sert bir spor gibi gözükmesine rağmen güzel ve risksiz bir spordur. Ben tekrardan bizi burada misafir eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal başta olmak üzere tüm üniversite yönetimine ve Karabük halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Muay Thai Süper Lig 3. Ayak Turnuvası sporcuların müsabakalarıyla devam etti.

Toplamda 7 müsabakanın yapıldığı turnuvada, 57 kilogramdaki sporcuların karşılaşmasının sonunda madalya ve hediyelerini Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal takdim etti.

2013 Süper Lig sezonu şampiyonaları Milli Takımda yer alarak, yapılacak olan Avrupa / Dünya Muay Thai Kupası’nda ülkemizi temsil edecektir.

Kaynak: İHA