Badminton

Kulüplerarası Minikler Türkiye Badminton Şampiyonası başladı.

Manisa Çok Amaçlı Spor Salonu'da düzenlenen şampiyonanın açılış töreninde konuşan Türkiye Badminton Federasyon Başkanı ve Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, şampiyonaya 20 ilden 36 kulübün katıldığını söyledi.

Şampiyonanın pazartesi günü final müsabakalarıyla tamamlanacağını kaydeden Özmekik, "Şampiyonaya yaklaşık 350 sporcu katılıyor. Bu müsabakalar, 13-15 yaşta ülkemizi uluslararası alanda temsil eden, Balkan Şampiyonu olan milli sporcularımızın içinde barındığı kulüpler arasında yapılmaktadır" dedi.

-Badminton seferberliği başlatılacak

Özmekik, Manisa'da badminton seferberliği başlatmak istediklerini, bu kapsamda Manisa il merkezindeki 45 ortaokuldaki yaklaşık 500 öğrenciye badminton malzemesi dağıtacaklarını söyledi.

Ayrıca bu okullardaki beden eğitimi öğretmenlerine antrenörlük kursları başlatacaklarını kaydeden Özmekik, şöyle konuştu:

"Manisa'da badminton seferberliği başlayacak. Manisa'da badminton sporu şu anda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı çocuk yurtlarında yapılmaktadır. Ama bundan sonra bütün okullarımızda badmintonla ilgili antrenörlük ve hakemlik kursları yapılacak. Manisa'yı badmintonda pilot illerden, marka illerden biri haline getirmek istiyoruz. Önümüzdeki aylarda da ilçelerde de badminton eğitimi başlatmak istiyoruz."

Kaynak: AA