Konyaaltı’nda Kişi Başına 11.62 Metrekare Yeşil Alan Düşüyor

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde kişi başına 11.62 metrekare yeşil alan düşüyor.

Toplam 1 milyon 438 bin 847 metrekare yeşil alan bulunan Konyaaltı ilçesinde kişi başına 11.62 metrekare yeşil alan düşüyor. Bu oranın Avrupa standartlarının da üstünde olduğu ifade edilirken, Konyaaltı Belediyesi’nin turizm kenti kimliği ile öne çıkan Antalya’nın bu kimliğini yeşil doku çalışmaları ile koruduğu belirtildi. Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün 56 parkta dış alan spor aleti, 15 parkta basketbol sahası, 4 parkta tenis kortu ve 3 parkta da futbol sahası oluşturduğu bildirildi.

Hızla artan nüfus nedeniyle günümüzde yeşil dokunun gerektiği kadar korumadığına dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçede bu durumu tersine döndürdüklerini söyledi.

İlçeye 1,5 milyon metrekareye yakın yeşil doku kazandırdıklarını belirten Başkan Böcek, kişi başına düşen 11.62 metrekare yeşil alan ile Avrupa standartlarının da üstüne çıktıklarına dikkat çekti. Başkan Böcek, Konyaaltı Belediyesi olarak yeşil alan miktarını her fırsatta geliştirerek artırmak istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA