Drogba'nın babası Cumhuriyet resepsiyonunda

Drogba'nın babası Albert Drogba, Fildişi Sahilleri'nde düzenlenen resepsiyona katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti 'nin kuruluşunun 90. yılı münasebetiyle Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahilleri 'nde düzenlenen resepsiyona, Galatasaray'ın dünyaca ünlü oyuncusu Didier Drogba'nın babası Albert Drogba da katıldı.

Abidjan Büyükelçisi Yalçın Kaya Erensoy'un elçilik rezidansında verdiği resepsiyona, Fildişi 'nde yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra, birçok bakan, üst düzey bürokrat ve diğer ülkelerin büyükelçileri de hazır bulundu.

Türk ve Fildişi milli marşlarının okunmasının ardından konuşan büyükelçi Erensoy, iki ülke arasındaki ilişkilerin son yıllarda artarak devam ettiğini, bunun en büyük kanıtının ülkelerin büyükelçilik düzeyinde temsil edilmesi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, sahra altı Fransızca konuşan Afrika ülkeleri arasında Fildişi Sahilleri 'yle ticaret hacminin en yüksek ülke olmasının kayda değer bulunduğunu vurgulayan Büyükelçi, ilişkilerin eğitim, kültür, spor ve güvenlik alanlarında da desteklendiğini sözlerine ekledi. Fildişi Sahilleri 'ni temsilen konuşan Kalkınma ve Planlama Bakanı Mabri Toikeusse, ülkesi adına Türkiye 'nin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığını ifade etti.

Türkiye 'nin son yıllarda eğitim ve sağlık alanında ülkesine yaptığı yardımlardan dolayı çok teşekkür eden Bakan Toikeuse, Fildişi'nin geleceğini şekillendirecek üniversite gençlerinin Türkiye 'de burslu okumalarından duyduğu memnuniyeti dile getirmek istediğini belirtti.

Kalkınma ve Planlama Bakanı, Türkiye Kalkınma Ajansı'nın (TİKA) Kasım ayında, kardiyoloji hastanesine tam donanımlı ambulans hibe edeceği müjdesini de verdi. Resepsiyon, Türk mutfağı 'ndan lezzetlerin misafirlere ikram edilmesinin ardından sona erdi.