Yılın Futbol Kulübü Yöneticisi Ödülü Hafize Nine'ye

Trabzon'da Amatör Futbolcular Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 2012-2013 sezonu yılın futbol 'en'leri ödül töreninde yılın yöneticisi ödülü 59 yaşındaki Hafize Kunt'a verildi.


Trabzon'da faaliyet gösteren Zaferspor'da hem başkanlık görevinde bulunan hem futbol oynayan ve Amatör Futbolcular Federasyonu'nun başkanlığını da yürüten Şerif Kunt'un eşi "Hafize Nine", ödülünü Zorlu Grand Otel'de düzenlenen törenle aldı.

Geçen sezon ''aynı kişinin hem antrenörlük hem de futbolculuk yapamayacağı'' gerekçesiyle Trabzon 2. Amatör Küme'den ihraç edilen Zaferspor'da genel kaptanlık görevi yapan Hafize Kunt, hayatında ilk kez bir ödül almanın mutluluğunu yaşadı. Hafize Kunt'a ödülünü eşi Şerif Kunt verdi.

Ödül törenin ardından Şerif Kunt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezi Ankara'da bulunan Amatör Futbolcular Federasyonu'nun yönetim kurulu kararıyla Trabzon'da 2012-2013 sezonu yılın yöneticisi ödülünü eşi Hafize Kunt'a verme kararı aldıklarını belirtti.

Hafize Kunt'un 43 yıllık evlilik sürecinde kendisinin en büyük destekçesi olduğunu söyleyen Kunt, " 28 yıldır kulübün kuruluş yıldönümünden bu yana genel kaptanlık görevini yürüttü. Evlatlarıma analık, babalık yaptığı gibi sporcularıma da annelik babalık yapmıştır. Evinde sporcu bakmıştır, yedirmiş, içirmiş aylarca onları evinde ağırlamıştır" dedi.

Hafize Nine'nin sadece yöneticilik değil kulübün malzemeciliğini de yaptığını anlatan Şerif Kunt, "Her yıl, yılın kadını seçerler, ararlar ama malesef varoşlara kimse bakmaz. Geçen sezon takımın ihraç edilmesi nedeniyle boşluğa düştü. Gözyaşları döktü, şok yaşadı. Biz de yönetim olarak ona sürpriz yaparak mutlu olmasını istedik" diye konuştu.

-"Hayatımda ilk kez ödül aldım"

Hafize Kunt ise kendisi için ödülün sürpiz olduğunu belirterek, "Bu benim hayatımda ilk ödülüm. Benim için çok gurur, mutluluk verici oldu" dedi.

Zaferspor'da kar kış demeden bütün maçlara da gittiğini dile getireren Kunt, şöyle devam etti:

''Minikten tutun da A takıma kadar bütün malzemeleri yıllarca evde yıkadım. Toprak sahalarda malzemeler çamur olurdu. Kızımla çamurları temizler malzemeleri yıkardık. Mahalleden oyuncuları alır spor yaptırırdık. İki oğlum da bu takımda oynadı. Üniversiteyi kazandılar, şimdi hakemlik yapıyorlar. Tüm sporculara yavrum gibi hizmet ettim. Yemek yedirdik, sorunlarıyla ilgilendik. Evimizde bile kalan oldu. Gelecek sezon cezamız bitecek ve tekrar amatör kümede mücadele edeceğiz. Benim için asıl ödül sporcularımıza tekrar kavuşmak olacak" diye konuştu.

İkisi erkek 3 çocuğu ve 7 torunu olan Kunt çiftinin, erkek çocukları da kulüpte futbol oynamıştı. Kunt çiftinin iki oğlu daha sonra üniversiteyi kazanmış, ardından da hakemliği tercih etmişti.

-Diğer ödüller-

Törende Serdar Tonyalı Gol Kralı, Engin Çırak Yılın Kalecisi, Ali Kemal Çabuk Yılın Futbolcusu, Ayhan Akgün En Centilmen Futbolcu, Cengiz Tosun Yılın Antrenörü Murat Kasap, Bora Konuksever, Sefa Yılmaz, Gülistan Şentürk Yılın Hakemleri, Nihat Şaş Yılın Saha Komseri, Arif Sırtkaya, Turgut Özdemir, Kamil Anahar, Servet Özkara, Turgay Beşyıldız, Selçuk Kılıç Yılın Basın Hizmet Ödülüne layık görüldü.

Kaynak: AA