Yeni Malatya'da Liderlik Sevinci

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Ertan Mumcu, "Lider durumdayız. Bu önemli ama önemli olan ligin sonunda ligi lider bitirebilmektir. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız" dedi.


Mumcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PTT 1. Lig'e çıkma sürecinin kolay olmadığını belirterek, '2. Lig'de ne zaman temponun düşüp, ne zaman yükseleceğini kestirmek çok zor. 'Biz grubun net favorisiyiz' diyemem. Grubun favori takımlarından birisiyiz, süreci iyi götürürsek mutlu sona ulaşacağız' diye konuştu.

Hafta sonu Gaziosmanpaşa deplasmanında aldıkları galibiyetin çok önemli olduğunu vurgulayan Mumcu, 'Gaziosmanpaşa iyi bir takım. Deplasmandan 4 göllü bir galibiyet almak hem moral oldu hem de geçen hafta kendi sahamızda kaybettiğimiz Turgutluspor maçının telafisi oldu' ifadelerini kullandı.

Takım olarak iyi bir çıkış yakaladıklarına vurgu yapan Mumcu, şöyle dedi:

'Yeni Malatyaspor bir çıkış içerisinde. Önemli olan bu çıkışı devam ettirmektir. Belli bir tempo yakaladık ve bunu sürdürmek istiyoruz. Geçen yıl yarım kalan işi bu yıl inşallah tamamlayacağız.'

Ertan Mumcu, İstanbul'dan birincilikle döndüklerini ancak bunun rahat bir birincilik olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

'Rakipler arasında birer, ikişer puan farkları bulunuyor. Psikolojik olarak birinciyiz ama bunu abartmamamız gerekiyor. Ayaklarımız yere basmalı çünkü puan kaybına tahammülümüz yok. Ligin ilk yarısında fikstür avantajımız var. Bunu en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Lider durumdayız. Bu önemli ama önemli olan ligin sonunda ligi lider bitirebilmektir. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız.'

Bu hafta İnegölspor'la karşılaşacaklarını anımsatan Mumcu, taraftara seslerek, 'Taraftarımızın İnegöl maçına büyük ilgi göstereceklerine inanıyorum. Bütün Malatyalıları maça davet ediyorum. Yoğun bir katılım olacaktır. Taraftarımızın da desteğiyle bu önemli maçı alıp çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz' dedi.

Kaynak: AA