7’den 70’e Herkes 'Cumhuriyet” İçin Koştu

Cumhuriyet’in 90’ıncı yılında gerçekleştirilen 10 kilometre parkurlu Cumhuriyet Koşusu’nda 7’den 70’e herkes Cumhuriyet için koştu.

Cumhuriyet için koşan Faslı atlet Yusuf Kemani yarışta birinci oldu.

Zeytinburnu Belediyesi ile Beştelsiz Spor Kulübü’nün Cumhuriyet’in 90. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği 10 kilometre parkurlu Cumhuriyet Koşusu’nda dünyanın dört bir yanından gelen atletler ve vatandaşlar ter döktü.

Zeytinburnu Belediyesi başkanlık binası önünden başlayan yarışta aralarında olimpiyat, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında Türkiye’yi temsil eden milli sporcuların da bulunduğu 7’den 70’e binlerce kişi Cumhuriyet için koştu. Koşuda zorlanan bazı atletler, gözyaşlarını tutamadı.

Koşuya ev sahipliği yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da koşunun yapıldığı alanda sporculara destek verdi.

Başkan Aydın, koşunun büyük bir anlam ifade ettiğini belirterek, “Cumhuriyetimizin 90’ıncı yılında Zeytinburnu’nda 5’inci Cumhuriyet koşusunu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Milli sporcularımız var. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Anlamlı bir koşu. Cumhuriyet’in 90’ıncı yılında bu coşkuyu Zeytinburnu’nda yaşıyor olmak gerçekten mutluluk verici bir olay” diye konuştu.

FASLI ATLET YUSUF KEMANİ BİRİNCİ OLDU
Cumhuriyet için koştuğunu ifade eden bir atlet, “Güzel geçti. Bizim için çok anlamlı bir koşu. Cumhuriyet için koştuk. Hırs yapmadık. Önemli olan başlamak ve bitirmek” derken, bir başka sporcu ise “Altyapım futbol ama atletizmi seçtim. Koşuyu seçtim. Lakabım maraton canavarı. Dün Kocaeli Sekapark’ta Cumhuriyet koşusunda koştum. Bugün de burayı bırakamadım. Çünkü adı Cumhuriyet” şeklinde konuştu.

10 kilometrelik zorlu yarışın ardından Faslı atlet Yusuf Kemani yarışı en önde tamamlayarak birinci oldu. Kemani’ye birincilik ödülü olan altın madalyayı Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın verdi.

Kaynak: İHA